Política

estats units

Els EUA apugen els aranzels als cotxes elèctrics i plaques solars xineses

Les noves mesures per “protegir” la indústria afectaran al voltant de 16.700 milions d’euros anuals en productes, segons la Casa Blanca

Els Estats Units apujaran els aranzels a les importacions xineses de cotxes elèctrics, plaques solars i semiconductors, així com materials com l’alumini o l’acer.

Així ho ha anunciat aquest dimarts l’administració Biden, en una mesura que té com a objectiu “protegir” la indústria nord-americana davant el que considera un exercici de “competència deslleial” per part de Pequín.

Segons ha detallat la Casa Blanca, les noves mesures afectaran al voltant de 18.000 milions de dòlars anuals (16.700 milions d’euros) en productes. A banda de la introducció de noves tarifes, el govern nord-americà mantindrà aranzels sobre les importacions d’altres béns xinesos per més de 300.000 milions de dòlars (278.000 milions d’euros).

L’increment més significatiu fa referència als vehicles elèctrics, que passaran d’estar gravats amb una tarifa del 25% a una tarifa del 100%. Pel que fa a les plaques solars, el gravamen es duplicarà –del 25% al 50%–, mentre que en el cas de l’acer i l’alumini es passarà del 7,5% al 25%.

L’anunci dels Estats Units arriba en un context en què la Comissió Europea també està analitzant les importacions de bateries de vehicles elèctrics procedents de la Xina. La investigació, que ha de determinar si els productors del gegant asiàtic es beneficien de subsidis “il·legals” que suposen “una amenaça per a les empreses de la UE”, podria obrir la porta a nous aranzels per part de la Unió sobre les importacions xineses.

En aquest sentit, el vicepresident executiu de la Comissió Europea, Valdis Dombrovskis, va expressar a principis d’aquest mes de maig que l’anàlisi “continuava avançant” i va deixar veure que Brussel·les podria imposar nous gravàmens “abans de l’estiu”. De fet, la data límit per introduir mesures provisionals sobre les importacions xineses és el 4 de juliol, nou mesos després que l’executiu comunitari iniciés la seva investigació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia