Política

estat espanyol

El PP vol Sánchez i Montero a la comissió del ‘cas Koldo’ del Senat

Els populars, que no citen a Begoña Gómez, reclamen també a Calviño, Raquel Sánchez i González Laya

El PP ha registrat aquest divendres la sol·licitud de compareixença del president Pedro Sánchez a la comissió del Senat que investiga el ’cas Koldo’, segons informa l’ACN.

Els populars, que tenen majoria absoluta a la cambra alta, han difós una llista amb una trentena de noves peticions d’interrogatori a persones relacionades amb la compra de material sanitari durant la pandèmia. Entre els noms hi ha el de la vicepresidenta, María Jesús Montero, l’exministra d’Economia Nadia Calviño, la d’Exteriors, Arancha González Laya, o la de Transports, Raquel Sánchez.

Al llistat no hi apareix Begoña Gómez, dona del cap de l’executiu, a la que la justícia va obrir diligències per la seva vinculació amb empreses relacionades amb l’Estat durant la crisi sanitària.

A més de demanar noves compareixences, els populars també han demanat informació a diversos organismes i governs territorials. En el cas de la Generalitat, reclamen saber les ofertes formulades per l’empresa Soluciones de Gestión S.L –de la que el nom més rellevant era l’exassessor Koldo García– per a adquisició de material sanitari a l’exercici 2020 i 2021.

El PP també demana conèixer les ajudes rebudes per la Federació d’Associacions de Dones Rurals (Fademur) per part del govern de Catalunya durant els exercicis 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 i 2023 desglossades per anys i concepte.

En el cas dels compareixents, també demanen Maria Belén Gaulda, presidenta de la SEPI, Juan Manuel Serrano, expresident de Correus, José Moisés Martín, actualment president de Centre per al Desenvolupament Tecnològic i la Innovació (CDTI).

El PP, que inclou una trentena de nous noms, apunta també a Pedro Fernández, delegat del govern espanyol a Andalusia, i a Antonio Fernández, excoordinador d’aquest òrgan.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia