Política

El tripartit i CiU no es posen d'acord en la moció sobre el finançament

CIU no acceptarà l'esmena del tripartit a la seva moció sobre finançament que es votarà aquest dijous al Parlament perquè els socis del govern no rebutgen explícitament la proposta del govern espanyol.

Segons fonts de CIU, la federació no acceptarà una esmena que no deixi clar el seu rebuig a la proposta del ministre d'Economia, Pedro Solbes, i que no especifiqui que és necessari negociar sobre la base del Estatut.

El tripartit va anunciar ahir que volia esmenar la moció de CIU amb un text alternatiu que dóna suport a la Generalitat en la negociació amb l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero i defensa el compliment del Estatut. L'esmena constata que la proposta del govern espanyol presentada el 30 de desembre suposa un "avenç" respecte la de juliol però també presenta "insuficiències i inconcrecions rellevants".  A més, el text del tripartit dóna suport al document elaborat per la Generalitat com a resposta al document del ministeri d'Economia.

L'esmena del tripartit coincideix amb la moció de CIU a subratllar l'incompliment de terminis i a destacar que l'acord ha de produir-se en la comissió mixta bilateral, però la moció de la federació liderada per Artur Mas afegeix que la proposta del govern espanyol incompleix el Estatut, per la qual cosa insta al Parlament i a la Generalitat a rebutjar el document.

També demana al govern català que aposti per una "nova estratègia negociadora" sobre la base del compliment íntegre de  l'Estatut, la negociació bilateral i l'objectiu d'assolir una clara reducció del dèficit fiscal de Catalunya.
 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.