Política

César Arrizabalaga nega cap relació entre la seva presumpte marxa i el cas Pretòria

L’alcalde de Montcada i Reixac remet al sumari del cas: “Em vaig reunir amb ‘Luigi’ de la mateixa manera que ho vaig fer amb 20.000 persones més”. La trama corrupte també esquitxa Cerdanyola del Vallès

L’alcalde de Montcada i Reixac, César Arrizabalaga, ha negat aquest diumenge qualsevol relació amb la seva presumpta marxa del consistori i el cas Pretòria. En aquest sentit, l’edil socialista ha recordat que en el sumari del cas que es va fer públic la setmana passada el seu nom hi surt mencionat “però no hi ha cap trama urbanística a la ciutat”.

Igualment, ha explicat que “hi ha converses amb Bartomeu Muñoz com amb la resta d’alcaldes de municipis propers a Montcada”, i ha reconegut que es va reunir amb Luis García, ‘Luigi’ “de la mateixa manera que ho vaig fer amb 20.000 persones més que m’ho han demanat”, i que no té cap relació d’amistat amb el presumpte cervell de la xarxa mafiosa.

Pel que fa a la seva marxa de l’alcaldia, ell mateix ha deixat clar que els pràcticament 15 anys que porta a l’Ajuntament de la població (com a regidor primer i durant 10 anys d’alcalde) l’han motivat “a parlar amb el PSC per buscar un relleu, però d’això fa més de 2 anys”.

Fonts properes a l’alcaldia han parlat d’una propera reunió entre l’edil socialista i els seus socis de govern, CiU, la propera setmana, un fet que Arrizabalaga no ha entrat a valorar. “Esperem que arribi la propera setmana”, ha dit.

Cerdanyola del Vallès
Montcada i Reixac no és l’únic municipi del sud del Vallès Occidental que apareix en el sumari del Pretòria. La trama corrupte també esquitxa Cerdanyola del Vallès, d’on és originari l’empresari d’Espais, Lluís Casamitjana.

Tal com va reconèixer en el seu dia la portaveu de CiU i actual primera tinent d’alcalde del municipi, Consol Pla, apareix com a testimoni del cas.

Segons es desprèn del sumari, el presumpte intent de cop urbanístic venia donat pel nombre de pisos que es podrien construir en el marc del projecte del Centre Direccional, se’n volien fer més que els permesos dins del pla general i el pla parcial de la zona.

Per convèncer a Pla, que s’oposava a modificar la proposta que ja hi havia sobre la taula, el també imputat Lluís Prenafeta va demanar al president de CiU, Artur Mas, el telèfon de Pla perquè Casamitjana es posés en contacte amb ella.

La tinent d’alcalde afirma en la seva declaració que el responsable de la comarca de política municipal del seu partit, Jordi Turull, el va trucar i li va dir que "algú volia parlar amb mi per una promoció d'habitatges de Cerdanyola”.

Al final, la modificació del pla no va transcendir perquè llavors al municipi es va viure una crisi de govern que va acabar amb el trencament del pacte que hi havia en aquell moment entre ICV-EUiA i CiU. Precisament un dels temes que no estaven d’acord els dos socis és aquest, tot i que les discrepàncies transcendien en d’altres àmbits.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
israel

Gantz crida a convocar eleccions en la televisió israeliana

barcelona
guerra a europa

Biden i Zelenski signen en el G7 un acord bilateral de seguretat

barcelona
estat francès

Els partits d’esquerres tanquen l’acord per fer un ‘Front Popular’

barcelona
Política

ERC ajorna el congrés de Barcelona perquè l’assistència supera l’aforament

Barcelona
DRETS HUMANS

Israel, a la llista de l'ONU de responsables de morts de nens en conflictes el 2023

BARCELONA
tribunals

Més revisions del TSJC: Buch, l’exescorta de Puigdemont i fins a vuit agents

barcelona
rússia

La Fiscalia russa envia a judici el periodista nord-americà acusat d’espionatge

barcelona
Estat espanyol

Sumar planteja una direcció col·legiada interina per substituir Díaz

Barcelona
estats units

El Suprem dels EUA desestima el cas contra la píndola abortiva

barcelona