Política

Joaquim Nadal sobre les converses del cas Pretòria: "Aquest Quim no sóc jo"

El conseller de Política Territorial, Joaquim Nadal, ha negat que sigui ell qui apareix citat en el sumari del cas Pretòria amb el nom de Quim en una conversa telefònica entre Lluís Prenafeta i el constructor Lluís Casamitjana

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, nega que sigui ell el Quim al qual fan referència els exdirigents de CiU, Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, en diverses trucades telefòniques relacionades amb la venda d'un edifici del Fòrum i que es recullen en els documents desclassificats del cas Pretòria.

Nadal assegura que té "referències de fonts jurídiques" que conclouen que no és ell sinó "una altra persona", que no ha volgut donar a conèixer.

De fet, en una entrevista a El matí de Catalunya Ràdio, ha negat també haver intervingut mai en la permuta del citat edifici que la trama pretenia que fos la nova seu d'Acció Social i Ciutadania.

Així, Joaquim Nadal ha explicat que era conscient que apareixia en algunes de les escoltes telefòniques que la policia ha dut a terme sobre els imputats en el cas Pretòria per ordre judicial, i reconeix que en els casos en què es cita el "conseller Nadal" sí que és ell.

En aquest sentit, el conseller ha confirmat la trucada del 7 de maig que es recull al sumari entre ell i Prenafeta. "Em truca un dia i em diu si puc rebre el senyor Casamitjana", el president de la immobiliària Espais, explica Nadal, que afegeix que li va dir que "i tant!" però que "no li caldria que acudís a ell (en referència a l'exconseller de CiU) perquè rebo tothom". "La nostra obligació -afegeix- com a polític i com a conseller és rebre  tothom" cosa que fa, ha assegurat, sempre.

Quan el rep, explica Nadal que l'empresari li planteja "una única cosa", i aquesta és que necessita "vendre uns terrenys" per la qual cosa el conseller decideix desviar-lo cap a l'Institut Català del Sòl.

Segons Nadal, queda clar que no hi ha "cap tracte de favor" en aquesta i la resta de converses on apareix alguna referència a ell com a "conseller" o "conseller Nadal", que no "Quim". I queda clar també, en la resta de documents desclassificats, que ni el govern, ni els seus consellers ni el president de la Generalitat "no es deixen influir ni són corruptibles".

Sobre la venda de l'edifici del Fòrum a la Generalitat que era el motiu de les pressions dels exdirigents de CiU als consellers del govern, Nadal ha explicat que pel que ell sap sobre la qüestió, l'edifici va ser ofert a la Generalitat però finalment no va interessar perquè era un edifici concebut per ser un hotel i per tant no resultava "funcional i no interessava" per ubicar-hi la conselleria. "Per molt que truquessin aquí o més amunt, si no interessava no es comprava", ha sentenciat.

Respecte als projectes urbanístics de requalificació de terrenys, Nadal ha assegurat que en tots els expedients urbanístics que ell coneix "no hi ha cap ombra de dubte" sobre possibles corrupcions, i ha afegit que per les seves mans passen cada any 5.000 projectes.

Nadal ha conclòs que en la seva trajectòria de 32 anys ocupant càrrecs públics mai ningú "no ha pogut fer cap tracte de favor amb mi" i "aquells que ho han intentat han rebut sempre un cop de porta als nassos".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SALT

El ple municipal aprova el nou contracte de neteja i recollida de residus

SALT
estat espanyol

Sánchez exigeix a Milei una rectificació pública de les seves paraules

barcelona
regne unit

La justícia britànica frena l’extradició d’Assange als EUA

barcelona
guerra a gaza

El fiscal del TPI demana ordres de detenció contra Netanyahu, Gallant i tres líders de Hamàs

barcelona
política

Ajornen la declaració pel Tsunami a Barcelona a Rovira, Soler i Alay

barcelona

Absolt l'acusat de calumniar l’expresident del Consell Comarcal de la Garrotxa

sant jaume de llierca
estat espanyol

Espanya amenaça de trencar relacions amb l’Argentina

barcelona
àfrica

Intent de cop d’estat a la República Democràtica del Congo

Iran

Confirmen la mort del president iranià en l'accident d'helicòpter

barcelona