Política

"Tots els que s'han dedicat a la política i ja no ho fan utilitzen els seus contactes"

El líder de CiU, Artur Mas, nega tenir res a veure amb les activitats de Lluís Prenafeta i Macià Alavedra i assegura que haver facilitat un telèfon no és cap delicte. Mas considera que els bons resultats que els sondejos li auguren en les pròximes eleccions han posat nerviós el tripartit

Un dia després que es coneguessin algunes de les revelacions contingudes en les 11.000 pàgines del sumari del cas Pretòria, que han fet sortir a la llum innumerables gestions a tots els nivells, econòmics i polítics, per aconseguir l’enriquiment personal a través de l’obra pública, el líder de l'oposició Artur Mas ha assegurat que no hi ha "cap trama transversal política".

Així, en declaracions a Els Matins de TV3, ha negat tenir res a veure amb les activitats de Lluís Prenafeta i Macià Alavedra conegudes gràcies al sumari del cas Pretòria, i ha argumentat que no hi havia "cap trama política perquè els senyors Prenafeta i Alavedra fa anys i panys que no es dediquen a la política".

Dit això, i respecte als intents dels implicats d'influir en els alts càrrecs de la política activa, ha afirmat: "Això ho fa tothom. La gent que s'ha dedicat a la política i ja no ho fa utilitza els seus contactes" per a la seva nova vida professional.

"El senyor Prenafeta i jo fa 25 anys que ens coneixem. Un dia em va trucar i em va dir que hi havia una persona interessada a parlar amb el grup municipal de CiU a Cerdanyola. Vaig pensar que era una qüestió professional i li vaig facilitar el telèfon, però això no és cap delicte", ha detallat Mas.

No obstant, Mas considera que no és el mateix el que pot fer un particular per molts contactes que tingui que el que pot fer un alcalde en actiu amb majoria absoluta, en referència a Bartomeu Muñoz.

De fet, el president de CiU ha reiterat que no té cap inconvenient que el Parlament investigui les actuacions del seu partit en relació amb el cas Millet i el frau en el Palau de la Música, però no entén per què no es fa el mateix amb el cas Pretòria.

El tripartit va formalitzar aquest dimecres la creació d'una comissió d'investigació sobre els comptes de CDC, sense incloure-hi les relacions d'Ajuntaments socialistes amb el cas Pretòria ni tampoc els polèmics informes sense contingut encarregats pel govern català.

En aquest sentit, Mas s'ha preguntat si s'hauria aprovat aquesta comissió d'investigació si les enquestes per a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya no donessin CiU com a guanyador.

A més, Mas ha tret credibilitat a les consideracions que van fer Bartomeu Muñoz i Luis Garcia, Luigi, durant una conversa telefònica sobre les possibilitats de poder fer més operacions en el cas que CiU guanyi les properes eleccions.

El líder de CiU ha dit: "Deu ser que em coneix poc. Sembla, però, que no li anava tan malament, no? i jo fa set anys que no mano".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.