Política

Josep-Lluís Carod-Rovira: “La gent n’està fins al monyo, d’Espanya”

El vicepresident del govern català assegura que comparteix l'opinió d'Heribert Barrera segons la qual "calen dirigents polítics immunes a la presa de pèl de l'Espanya plural"

El vicepresident del govern català, Josep-Lluís Carod-Rovira, està convençut que la societat catalana es troba davant "un nou sobiranisme que no neix tant de la identitat lingüística i cultural […] sinó que neix de la fatiga d’Espanya. La gent n’està ja fins al monyo. Per exemple, sectors empresarials […] s’adonen que ens estan prenent el pèl.”

D'aquesta manera responia Carod-Rovira en una entrevista a El món a RAC1 sobre l'enquesta del CEO que diu que ha pujat en més de 4 punts el nombre d'enquestats que diuen que estan a favor de la independència de Catalunya.

“M’estranya que només hagi pujat el 4% -diu Carod-. Perquè la societat catalana n’hauria d’estar tipa, farta i recuita, no des de fa uns anys, sinó des de fa segles. El que em sorprèn és com encara no tenim una majoria de la societat catalana que defensi, entengui i vulgui… que el millor que li pot passar a aquest país és el que els passa a la majoria de països europeus, que tenen un Estat independent que, per tant, es munten la vida i estan representats a Europa.”

A més, ha detallat que davant l'opinió pública espanyola, encara pesa la reunió a Perpinyà amb membres d'ETA. “Encara avui no puc anar per una ciutat espanyola pel carrer perquè la gent m’insulta a mi, insulta Catalunya, i diu viva España”, ha confessat.

En aquest context, el vicepresident del govern ha afirmat que si a Catalunya es continua considerant que l'oferta de Madrid sobre el nou finançament no satisfà la resposta de la Generalitat "haurà de ser: "Escolti, ja s'ho faran". I continuar amb el mateix sistema que hi ha ara i seguir negociant.

Com Heribert Barrera
Sobre l'article publicat aquest dijous per Heribert Barrera a l'AVUI.cat, Carod ha contestat que comparteix el criteri de l'expresident del Parlament, almenys pel que fa a un punt del text.

El director d'El Món a Rac1, Jordi Basté, ha llegit al vicepresident la frase en què Barrera reclama dirigents "immunes als miratges d’una evolució positiva de l’Espanya actual o d’un acreixement automàtic de l’independentisme simplement si demostra que sap governar".

"No l'hi dol?", ha preguntat Basté. "No, perquè aquesta opinió coincideix amb el que vaig escriure fa un any al meu llibre 2014. Per tant estic content de veure que calen dirigents immunes a la presa de pèl  de l'Espanya plural, perquè l'Espanya plural no existeix. Espanya ni és plural, ni ho ha estat mai ni ho vol ser", ha sentenciat Carod.

Amb el seu article, Barrera donava suport a l'exconseller Joan Carretero, que ha deixat ERC després de ser expedientat per un altre article publicat a l'AVUI, en el qual proposava la formació d'una candidatura independentista d'ampli espectre de cara a les properes eleccions al Parlament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona