Societat

La Sindicatura revela un cert descontrol en la gestió de l'Agència Catalana de Cooperació

Els comptes de l'entitat el 2007 revelen que es van gastar un total de 272.600 euros en la primera festa de la cooperació catalana i que es van invertir 278.263 euros en assessorament extern

Un informe de la Sindicatura de Comptes sobre la gestió l'any 2007 de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament (ACCD), que depèn del vicepresident del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, revela descontrol en la gestió d'aquest organisme.

Encara que l'ens fiscalitzador creu que els comptes anuals de l'Agència reflecteixen "raonablement" la seva situació econòmica i financera el 2007, destaca un reguitzell de deficiències.

L'autor de l'informe, el síndic Jaume Amat, assegura que la comissió de direcció de l'organisme acostumava a celebrar reunions periòdiques a l'hora de dinar a les quals solien assistir el director general de Cooperació, David Minoves, el director de l'ACCD, Andreu Felip, i altres responsables.

En 23 casos de la mostra fiscalitzada, persones que van demanar tiquet-restaurant també consten com assistents als dinars de la Comissió, de manera que la Sindicatura denuncia que es van beneficiar d'una retribució en espècie i una altra en forma de tiquet per un mateix dinar.

No obstant això, en les al·legacions a l'informe, l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament aclareix que aquests diners ja han estat tornats, ja que aquestes despeses no es podien considerar despeses derivades del funcionament d'un consell.

En aquest sentit, l'ens fiscalitzador assegura que dels 12.000 euros corresponents a dinars inclosos en les partides de despeses protocol·làries i despeses de viatges, més de 2.300 euros van correspondre a dinars de la comissió de direcció el 2007.

Altres irregularitats
Segons la Sindicatura, aquell any, l'ACCD disposava de 29 targetes bancàries guardades al calaix d'un responsable, però dues d'elles estaven a nom de persones "en excedència".

També l'ens encarregat de fiscalitzar els comptes dels organismes dependents de la Generalitat alerta que encara que el saldo mig disponible no supera els 11.000 euros, l'Agència hauria de comptar amb una caixa forta, cosa que ja s'ha corregit, segons l'entitat.

L'informe precisa que Carod-Rovira, com a conseller del departament de vicepresidència, presidia l'organisme el 2007 i que la vicepresidència requeia en David Minoves.

També la Sindicatura aconsella implantar un control horari per als treballadors de l'Agència, ja que no fitxen en entrar i sortir del seu lloc de treball.

L'informe també revela que aquell any es van anticipar 1.500 euros al director general de Cooperació al Desenvolupament i que després aquell import no es va tornar, i que tampoc hi ha documentació que el justifiqui.

En canvi, els responsables de l'Agència Catalana de Cooperació al Desenvolupament, que s'encarrega d'executar la política de cooperació al desenvolupament de la Generalitat, subratllen que l'avançament ha estat "degudament retornat".

També els comptes de l'entitat el 2007 revelen que es van gastar un total de 272.600 euros en la primera festa de la cooperació catalana i que es van invertir 278.263,95 euros en assessorament extern.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.