Política

Montilla aposta per la via dialogada abans de portar el fons bancari al TC

El Consell Consultiu ha dictaminat que el decret de Salgado infringeix l'Estatut

El president de la Generalitat, José Montilla, ha apostat aquest dimarts per explorar la via dialogada amb el govern espanyol abans d'interposar un recurs d'inconstitucionalitat contra el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB). "Farem els passos que preveu la llei per salvaguardar les nostres competències", ha dit, tot afegint que "el primer no és presentar un recurs".

Després que el Consell Consultiu hagi dictaminat que el FROB "infringeix" l'Estatut, el govern català està valorant si opta per iniciar un procés de resolució discrepància abans de recórrer al TC.

En declaracions en una visita a Torrelameu (Noguera), Montilla ha explicat que no és el conjunt del decret el que vulnera les competències de la Generalitat, sinó que, segons el dictamen del Consultiu, només es produeix aquesta invasió en l'article 8 i en la disposició final sisena. Davant d'això, ha garantit que el govern "exercirà les actuacions pertinents per salvaguardar les nostres competències".

Montilla ha assegurat que es faran "els passos que preveu la llei" per defensar les competències catalanes, i ha afegit que un recurs al TC no és el primer dels passos. "Hi ha tot un procediment que preveu la llei, que és el que seguirem". D'aquesta manera, de forma indirecta, Montilla ha apostat per trobar una solució dialogada al conflicte a través d'un procés de resolució de discrepàncies. Es tracta d'obrir un període de 6 mesos en què Generalitat i Estat negociarien una sortida per evitar el recurs al Constitucional.

El president ha remarcat que el FROB és un "bon instrument", i que el govern té temps fins a finals de setembre per prendre una decisió.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes