Política

Mas assegura que Convergència “està disposada a fer el que calgui” perquè es recuperi la confiança en la política catalana

El líder de CiU assegura que ha parlat amb Jordi Pujol de les detencions de Prenafeta i Alavedra però que no han anat "gaire enllà" perquè els falta "molta informació"

“Tant Convergència com jo personalment estem disposats a treballar intensament per a la recuperació del país”. Així de clar i contundent ha estat el president de CiU, Artur Mas, en una roda de premsa que ha ofert als mitjans de comunicació just després de la que ha fet el president de la Generalitat, José Montilla.

Mas ha afirmat que la voluntat del seu partit és que la política “recuperi la credibilitat i la confiança que els catalans necessiten” ja que la “degradació de la política porta a la degradació del país en el seu conjunt”. Així, Mas ha afirmat que CiU “ha de posar totes les energies perquè la política catalana no sigui una llosa per als catalans”.

D'aquesta manera Mas ha insistit a “fer pinya” amb les altres formacions catalanes perquè el conjunt de la societat recuperi la confiança en els polítics.

Quant a les detencions de Lluís Prenafeta i Macià Alavedra, Mas ha dit que no ha pogut parlar amb ells directament, sí amb les seves famílies, però que té la intenció de fer-ho després del judici. També ha assegurat que ahir dimarts va parlar amb l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, sobre aquestes detencions però que “no van anar gaire més enllà” perquè els falta “molta informació”.

Quant a la continuïtat de Prenafeta i Alavedra com a militants del partit, Mas ha dit que ells mateixos podrien demanar la suspensió temporal de la militància si consideren que la seva permanència pot perjudicar el partit.

Per als excàrrecs del govern de Jordi Pujol ha demanat, “fins que no es demostri el contrari”, la seva presumpció d'innocència. Presumpció que també ha demanat per als detinguts del partit socialista, tot i que ha recalcat més d'una vegada que “són casos radicalment diferents”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
nova caledònia

Dos morts en les protestes contra l’ampliació del cens electoral a Nouméa

barcelona
política

L’Organització de Nacions No Representades condemna la persecució a l’independentisme

barcelona
Política

Illa veu la victòria del 12-M com un “gran pas” cap a una Catalunya “sense bàndols”

barcelona
política

Tardà vol que ERC faciliti la investidura d’Illa però Elena diu que ara no és l’escenari

barcelona

El cor de les rutes migratòries

Barcelona

La potència absent a l’Amèrica Llatina

Buenos Aires
XÓCHITL GÁLVEZ

Empresària i veu dels indígenes

L’amnistia escapa del Senat

Madrid
claudia sheinbaum

Una defensora del clima d’arrels jueves