Política

Artur Mas: "Si no ens en sortim aquest cop, serà per culpa nostra"

Un cop proclamat candidat de CiU a la presidència de la Generalitat en les eleccions d'aquest 2010, el líder convergent reclama "una gran majoria per poder portar a terme el gran canvi que Catalunya necessita i es mereix"

Ha començat la cursa electoral de la federació nacionalista i la consigna del ja proclamat candidat de CiU a la presidència de la Generalitat ha estat clara: "Si no ens en sortim aquest cop, serà per culpa nostra".

Així, Artur Mas -que ha estat referendat pel consell nacional com a candidat amb el 99,7% dels vots- ha apostat per un canvi "que està en marxa i que de la gent de CiU depèn fer-ho possible".

Ara bé, ja ha avançat que cal "treballar fort per sustentar en una gran majoria el gran canvi que Catalunya necessita i es mereix" perquè Mas no vol "un govern hipotecat per pactes que el faci feble".

En paraules de Mas: "Necessitem una gran majoria per configurar un govern fort i sòlid que pugui prendre decisions. Una gran majoria que posarem al servei de la gran Catalunya que volem construir".

En aquest sentit, el candidat de CiU a la presidència de la Generalitat ha reiterat, en un acte celebrat al monestir de Sant Benet de Bages, que el tripartit "és una fórmula caducada, però "això no vol dir que la vulguin repetir si poden".

Al seu entendre, si CiU fa la feina que ha de fer en els pròxims mesos, seran capaços de "convertir aquesta experiència del tripartit en una anècdota sense rellevància de la història de Catalunya".

I per això ha apostat per convertir "la necessitat del canvi en la il·lusió pel canvi perquè Catalunya no ha escrit totes les pàgines de la seva història".

Mas ha agraït la designació que se li ha fet per tercer cop i ha assegurat que és "un honor, un repte i una gran responsabilitat que mai com ara" havia sentit.

"Complagut, reconegut i commogut", el líder convergent ha advertit a tots aquells que els van enviar "al mig del desert" i els van donar "per acabats i derrotats" que el "gen anomenat convergent és molt dur de pelar".

I fent referència a unes paraules del bisbe Casaldàliga, Mas ha dit: "Potser sí que ens vem convertir temporalment en soldats derrotats, però la causa de la llibertat de Catalunya és invencible".

En aquest sentit, ha explicat que després d'una llarga travessia CiU té "molta set, però no és una set de venjança ni de revenja, és una set impregnada d'esperit positiu per aixecar aquest país, és la set de la reconstrucció. El nostre propòsit és treure al país de les dificultat i enlairar-lo als cims més alts".

Mas ha remarcat doncs que CiU no té ànim de revenja sinó de servei al país. I, de fet, segons ha dit, aquesta és l'única instrucció que ha donat al partit: "Vull una campanya electoral en positiu, no per destruir a ningú"

Abans de la intervenció de Mas, però, ha parlat Josep Antoni Duran i Lleida, per a qui l'acte d'avui era quelcom més que una formalitat.

"Porto més de la meitat de la meva vida a CiU. No he nascut al Principat, no vaig tenir l'oportunitat de saber que la llengua que parlava amb els meus pares era el català, però aquest país me l'estimo tant com vosaltres. Un país que m'ha permès créixer espiritualment, m'ha permès formar una família i servir-lo, i molts sabeu que m'hagués agradat servir-lo al més alt nivell. I és des d'aquesta condició de català patriota que proposo l'Artur Mas com a president de la nostra nació", ha sentenciat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.