Política

La comissió bilateral Estat-Generalitat d'avui decidirà qui paga l'estació de la Sagrera

La incògnita sobre qui pagarà les obres de l'estació de la Sagrera es podria resoldre aquesta tarda en la sisena reunió de la comissió bilateral Estat-Generalitat. La trobada, encapçalada pel conseller d'Interior i Relacions Institucionals, Joan Saura, i la ministra d'Administracions Públiques, Elena Salgado, ha d'abordar el llistat d'infraestructures que l'Estat finançarà aquest any 2009 a Catalunya en compliment de la disposició addicional tercera de l'Estatut.

També es preveu que es faci una valoració del primer any de desplegament de l'Estatut, sobretot pel que fa als traspassos. Segons ha assegurat el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, que aquest dimarts ha actuat com a portaveu del govern, "se'n podrien haver constatat més".

Segons ha explicat Nadal, la comissió bilateral se centrarà a acordar el llistat d'inversions que l'Estat farà a Catalunya durant aquest 2009, sobretot en matèria d'infraestructures viàries i ferroviàries. El conseller ha remarcat, tal com ja va dir dissabte passat, que ha de ser l'Estat qui assumeixi els costos de la Sagrera. "Ha de quedar molt clar que és l'Estat qui compromet els seus recursos en aquesta i altres inversions", ha insistit. Amb tot, Nadal ha demanat als periodistes que esperin a conèixer el contingut de la reunió de la comissió bilateral, on es concretarà el llistat d'inversions.

La disposició addicional tercera, ha remarcat Nadal, és un "fet a part del finançament", que ha recordat que "està en negociació". Segons ha informat, encara no hi ha acord.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.