Política

Carretero es reuneix amb López Tena, que descarta fer un nou partit però no accions cíviques

El líder de Reagrupament i el conseller nacional de CDC es mostren disposats a col·laborar. Han mantingut almenys dues trobades, a Puigcerdà i a Barcelona

El líder del corrent crític d'ERC Reagrupament.Cat, Joan Carretero, s'ha reunit amb el conseller nacional de CDC Alfons López Tena, que també és el president del Cercle d'Estudis Sobiranistes, i tots dos s'han mostrat disposats a col·laborar en el futur. Carretero i López Tena han celebrat almenys dues reunions des del juny passat. Una ha tingut com a escenari Puigcerdà i l'altra Barcelona.

L'exconseller de Governació ha exposat durant aquests contactes la seva intenció de rellançar una nova alternativa independentista en la línia de la proposta exposada dissabte passat en un article a l'AVUI. López Tena ha assegurat en declaracions a aquest diari que descarta totalment participar en la creació d'una nova força independentista. "Jo em sento molt còmode i ben representat a CDC", ha afegit, on és un dels màxims dirigents del corrent sobiranista al costat d'Àngel Colom.

Els dos polítics, que tenen bona relació des de fa anys, s'han mostrat oberts a treballar en el terreny de l'actuació cívica, on López Tena especialment es mou. "En aquest aspecte tenim disponibilitat i bona entesa", ha reconegut el conseller nacional.

En les pròximes setmanes està previst que es vagi concretant la col·laboració, que dependrà també de com evolucioni el debat que ha originat l'article de Carretero.

El Matí
La portaveu de Reagrupament.Cat, Rut Carandell, va participar fa quinze dies en la presentació de l'Associació El Matí, promoguda pel sector crític d'Unió i amb voluntat també independentista. Va assistir a l'acte al costat de l'expresident del Parlament, el també republicà Heribert Barrera, i de l'exconseller de Justícia i militant democristià Agustí Bassols.

Es dóna el cas que el vicepresident del Cercle d'Estudis Sobiranistes és Hèctor López Bofill, que està vinculat a Esquerra Independentista, l'altre corrent crític d'ERC. Aquest està liderat per Uriel Bertran, que per ara es mostra al marge d'aquesta corrua de contactes polítics.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.