Junqueras reivindica un cara a cara amb Tremosa durant la campanya

El cap de llista d'Esquerra a les europees, Oriol Junqueras, va reivindicar ahir un debat cara a cara amb «qualsevol dels candidats», incloent-hi el de CiU i també independent Ramon Tremosa. Lluny de defugir el cos a cos, Junqueras va admetre ahir que «estaria molt content» de participar en un debat sobre «Europa o Catalunya» i «sobiranisme o economia». Conscient de les crítiques rebudes per part de la candidata del PSC Maria Badia, el cap de llista independentista va reconèixer que «el més urgent ara per ara és la crisi econòmica» però el debat «més important segueix sent el sobiranisme i la construcció d'un estat».

Els candidats de perfil independent i sobiranista de CiU i ERC, Ramon Tremosa i Oriol Junqueras, no han volgut entrar encara en cap guerra entre ells i, fins i tot, s'han repartit elogis. Tanmateix, Junqueras ha insistit que està obert a debatre amb el candidat convergent a soles malgrat que, segons fonts d'ERC, Tremosa no n'és gaire partidari. «No ens amagarem de cap debat», va dir ahir el cap de llista d'ERC, tot i que també va avisar que «no entrarem en acarnissaments amb ningú». De totes maneres, la llarga precampanya europea, amb debats a dos o a cinc pel mig, permetrà el contrast directe d'idees dels dos candidats nacionalistes.

El pacte electoral amb el BNG, una altra de les últimes disputes entre ERC i CiU, representa per Junqueras un fet «altament positiu» ja que el BNG «està ara on ell vol estar i on ha d'estar des d'un punt de vista nacional, polític i econòmic». La candidatura conjunta de l'Europa dels Pobles ja ha confirmat el BNG com a número 2 de la llista, i Aralar amb el 3.

Junqueras, web 2.0

Junqueras, a qui ERC vol convertir en un candidat 2.0, va presentar també ahir el seu portal web propi amb connexions al seu perfil Facebook, les seves fotografies a Flickr, un canal de Youtube i l'aposta per la comunicació instantània a través del Twitter. Emulant el president del Parlament, Ernest Benach, la campanya de Junqueras a través d'internet vol servir per recollir les opinions, els suggeriments i les propostes dels internautes. «Hem estat a gairebé totes les comarques de Catalunya per apropar-nos a la gent, però això també es pot fer amb les noves tecnologies», va dir Junqueras. A més, ERC va elaborar un còmic sobre Junqueras i la història dels almogàvers, que, segons el partit, va tenir un «gran èxit» per Sant Jordi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.