Política

Jaume Renyer deixa ERC i dóna suport a Carretero

El que va ser candidat d’EI a presidir el partit argumenta en un article a l’AVUI.cat que la direcció “liquida la dissidència interna”

L’excandidat a la presidència d’ERC pel corrent Esquerra Independentista (EI), Jaume Renyer, un dels principals impulsors de la fusió dels dos corrents crítics amb la direcció a Reagrupament Independentista, va anunciar ahir al vespre, a través d’un article publicat a l’AVUI.cat, que deixa la militància en el partit, en què va entrar el 1991.

En un article titulat Obrir la porta de l’esquerra de la llibertat, Renyer justifica la seva decisió personal per la consideració que “la direcció té ganes de desprendre’s de militants molestos” i que “no hi ha marge per al diàleg”. L’al·lusió es basa en la invitació a abandonar el partit que la direcció d’ERC ha fet a Joan Carretero, líder de Reagrupament.Cat, després que en un article publicat a l’AVUI el 18 d’abril va apostar, per a les eleccions al Parlament del 2010, per una candidatura transversal que tingui com a eix programàtic la proclamació unilateral de la independència.

Renyer, que va ser la persona que va acompanyar Josep-Lluís Carod-Rovira en la seva polèmica entrevista amb la cúpula d’ETA a Perpinyà, sosté que el pacte subscrit la setmana passada entre Carod i Puigcercós “suposa insistir” en la línia orientada a “reeditar el tripartit per tercer cop, liquidar la dissidència interna i reformar els estatuts per restringir la participació directa dels militants”.
Renyer diu “subscriure totalment” l’article de l’exconseller de Governació. “L’apel·lació al patriotisme que impregna l’article de Joan Carretero, i a formar una candidatura d’aquest signe a les eleccions del 2010, està en línia amb les conclusions de la conferència nacional d’octubre del 2007 i fins i tot amb els boirosos resultats del congrés de l’any passat”, escriu Renyer, que sosté que “la desqualificació de la proposta” i els arguments utilitzats suposen “una distorsió profunda del nacionalisme (també una paraula tabú actualment) que ha caracteritzat històricament Esquerra”.

A les primàries del juny de l’any passat per elegir la direcció d’ERC, Renyer va ser un dels quatre candidats a presidir el partit i va obtenir 569 vots, el 8,1%, mentre Uriel Bertran en va treure 1.294 (18,4%) per a la secretaria general. Amb un 37,2% i un 37,5% es va imposar el tàndem format per Joan Puigcercós i Joan Ridao.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.