Política

Mas promet abaixar impostos si governa per activar el consum

Afirma que apujar els tributs en plena crisi com fan el govern del PSOE i el tripartit “és el pitjor que es pot fer”

Atribueix la protesta a les falses promeses de ZP

Envia una consigna a CiU: evitar tot triomfalisme

El president de CiU, Artur Mas, va anunciar ahir que si arriba al govern català, abaixarà els impostos que ha apujat el tripartit i pressionarà el govern del PSOE perquè també redueixi els seus increments. Mas va fer les declaracions durant un míting a Solsona, davant unes 400 persones, en què va insistir que apujar tributs com l'IVA en plena crisi “és el pitjor que es pot fer”. Al seu entendre, la recepta bona és la contrària, per tal d'activar el consum i afavorir la creació de llocs de treball.

“Ara és el moment de la moderació fiscal, no de treure diners del consum i de la inversió; cal la creació de llocs de treball. L'Estat, que s'esperi un any o dos per recuperar els seus dèficits”, va apuntar.

En una intervenció amb fort contingut econòmic, a tres dies de la vaga general, Mas va considerar que aquesta serà “la setmana horribilis” del govern del PSOE. El líder de CiU va apuntar que una vaga general en plena crisi no és el més oportú. “Però entenc els dirigents sindicals”, va afegir. “Els van dir que no es faria res que no els agradés, i ara ells mateixos diuen que aquest és el govern que ha fet l'atemptat més gran als drets dels treballadors”, va dir.

Segons el líder de CiU, els socialistes fan demagògia quan, davant la vaga, anuncien un increment dels impostos “per als rics”. Al seu entendre, per al 2010 a Catalunya per aquesta via només obtindran 70 milions d'euros d'increment. I va recordar que l'aeroport d'Alguaire n'ha costat 90.

Mas va insistir en la idea del canvi i va remarcar que el que ell proposa passa per un conjunt de qüestions que s'han de millorar. Entén que el primer canvi que s'ha de fer és a l'administració: “No podem tenir una administració que sigui una barrera per al progrés i que ofegui la gent que vol fer coses”, va indicar. Segons el líder de CiU, “a Catalunya hi ha molta gent que té ganes de treballar i no els deixen” per problemes burocràtics. La funció de l'administració és “facilitar-los les coses, per crear més credibilitat i més confiança”, va remarcar.

Majoria absoluta

Conscient que té relativament a l'abast la majoria absoluta, i que molts sondejos hi apunten, el candidat nacionalista es va limitar a dir que certament “hi ha moltes ganes de canvi a Catalunya”. Però va advertir que això obliga molt els simpatitzants de CiU. “La gent demana un canvi de govern, però no només. També volen un canvi profund en economia, en l'ensenyament, en les actituds i per aconseguir un creixement equilibrat i sostenible”, va resumir.

Mas ha enviat una consigna estricta als càrrecs de CiU: evitar a partir d'ara tota mena de triomfalisme, diguin el que diguin les enquestes. Remarca que el 1999 Pasqual Maragall també anava per davant en els sondejos i va governar CiU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.