Política

Bourquin proper president del Llenguadoc-Rosselló

El president del Consell General dels Pirineus-Orientals ha estat designat pel Partit Socialista com a candidat a succeir a Georges Frêche que va morir diumenge passat

Malgrat el fet d'haver estat descartat pel PS a l'ocasió de les darreres eleccions regionals per haver sostingut la candidatura dissident -i guanyadora- de Frêche, el partit socialista ha considerat que Christian Bourquin era la persona adequada per representar l'esquerra regional per la presidència.

A l'assemblea del Consell Regional, la llista Diversos Esquerra compta 44 escons sobre un total de 67 elegits. La dreta amb l' UMP en té 13 i el Front National 10.

Amb aquestes xifres i la designació de Christian Bourquin com a candidat oficial pel PS, no es veu com el candidat nord-català no podria ser el futur president regional. A més, aquest fidel de Georges Frêche, ja va ser president per interim durant un període de malaltia del president desaparegut.

L'elecció tindrà lloc a Montpeller el 10 de novembre vinent.

El delfí d'en Frêche

Christian Bourquin a nascut a Sant Feliu d'Amunt (Rosselló) el 1954, en una família d'agricultors nord-catalans.

Després d'uns estudis d'enginyer, entra a 23 anys a l'ajuntament de Montpeller que acaba de guanyar el nou batlle Geoges Frêche .

L'any 1989 decideix de tornar a Catalunya Nord mitjançant la direcció de l'oficina local de l'OPAC, els HLM.

L'any 1992 pren la direcció del PS del departament i en 1995 esdevé batlle de Millars. Dos anys després és diputat.

L'any següent, el 1998, el Consell General passa a l'esquerra i Bourquin n'és elegit president. Ho serà també al 2001. En 2004, és també elegit primer vice-president del Consell Regional, i al 2008 és reelegit per la quarta vegada consecutiva al cap del Consell General dels Pirineus Orientals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.