Política

El socialista Christian Bourquin, candidat a presidir el Llenguadoc-Rosselló

L'aspirant nord-català té moltes possibilitats de succeir el traspassat Georges Frêche perquè el seu partit té la majoria al Consell Regional

Bourquin ha estat alcalde de Millars i diputat

L'actual president del Consell General de Pirineus Orientals (Catalunya Nord), el rossellonès Christian Bourquin, ha estat escollit aquest dijous candidat socialista a presidir la regió del Llenguadoc-Rosselló.

Amic de l'anterior president de la regió, Georges Frêche, mort el passat diumenge a l'edat de 72 anys, Bourquin ha guanyat la votació interna de la majoria socialista regional amb 18 vots a favor. Per la seva banda, el seu contrincant Damien Alary, president del Consell General de Gard (al nord de la regió), ha obtingut 13 suports.

A la votació han participat la totalitat dels 44 càrrecs socialistes regionals que votaran en l'escrutini general, previst el proper 10 de novembre al Consell Regional del Llenguadoc-Rosselló, amb seu a Montpeller. L'hemicicle el componen 67 càrrecs, però com que els socialistes tenen la majoria, Bourquin té una moltes possibilitats de guanyar la votació. Seria el primer president nord-català de la institució, de la qual és vicepresident des del 2004.

Fill de la pagesia nord-catalana i format a Estrasburg com a enginyer territorial, Bourquin va ser elegit alcalde de Millars el 1995, després de conquerir la federació socialista nord-catalana el 1992. També va ser diputat entre el 1997 i el 2002.

L'elecció del Bourquin al capdavant de la regió del Llenguadoc-Rosselló satisfaria la direcció estatal del Partit Socialista, enemiga reconeguda de Frêche, que el va expulsar el 2007. Bourquin compta amb el suport de la secretària general de la formació, Martine Aubry, que aspira a ser la candidata socialista a la presidència de la República el 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.