Política

malgrat de mar

ICV admet que no troba relleu per presentar llista a les eleccions municipals

Josep Maria Lasheras plega després de sis anys com a portaveu i el partit ofereix als seus socis de coalició, EUiA, que presentin un candidat

Malgrat de Mar podria quedar sense candidatura d'ICV si no prospera la proposta que siguin els seus companys de coalició, EUiA, els que aportin el candidat a les municipals del maig. El fins ara cap de llista i portaveu del grup municipal, Josep Maria Lasheras, va confirmar ahir que la formació té greus problemes per trobar relleu. “Fa temps que vaig anunciar a la formació que no m'hi tornaria a presentar, però fins ara no s'ha trobat cap nom per substituir-me”, assenyala el regidor, que lamenta aquestes “hores baixes” d'Iniciativa.

Per Lasheras, la situació de falta de candidats en les files ecosocialistes no té una única explicació. “La gent que m'ha acompanyat i que m'ha donat suport durant aquests anys ara no té disponibilitat per dedicar quatre anys al servei del municipi”, apunta com una de les causes. També s'hi afegeix el descontentament i la fugida d'una part del sector jove, i les crítiques i la desil·lusió respecte a determinades actuacions del tripartit al municipi no van donar, segons ICV, la resposta que s'esperava d'aquest. “La mobilització contra la canalització de la riera a Can Feliciano no va acabar bé, malgrat que al capdavant de Medi Ambient hi havia ICV”, recorda Josep Maria Lasheras.

Esgotar el termini

En qualsevol cas, però, el regidor assegura que les opcions s'esgotaran fins al termini previst per presentar-hi candidatures. “Però ni es buscarà algú a corre-cuita ni es muntarà una llista de pressa i corrents només per ocupar un buit”, indica el representant ecosocialista. Per ell, i tal com ja s'ha comunicat tant a la direcció comarcal com a la nacional, si finalment la formació no pot presentar una candidatura, “no s'ha d'entendre en cap cas com la desaparició d'una opció política al municipi”. “Aquest temps d'aturada ens ha de servir per reflexionar i per sortir-ne enfortits de cara a futurs comicis”, afirma.

Josep Maria Lasheras valora positivament el seu pas per l'Ajuntament, que va començar el 1995 i que l'ha de dut a convertir-se en portaveu d'ICV-EUiA des del 2005. “He intentat servir el poble de la millor manera possible i, malgrat que des de l'oposició ha estat dur, me'n sento orgullós i agraït”, conclou.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Illa va a Madrid i posa amb safata la idea de servilisme

barcelona
POLÍTICA

Cañigueral destaca que el vot a Esquerra afavoreix el jovent

figueres
Guerra a Gaza

Hamàs publica proves de vida de dos ostatges

Barcelona
política

Paneque defensa que les infraestructures ajuden l’economia

blanes
Estat espanyol

Núñez Feijóo acusa a Sánchez de “dimitir de la democràcia”

Barcelona

Badia (Comuns) proposa un Pla director d’allotjaments turístics

sant feliu de guíxols
Guerra a gaza

Hamàs estudia l’última proposta de treva d’Israel

Barcelona

Vergés considera que aquestes eleccions “van d’Illa o de Puigdemont”

palafrugell
política

La CUP veu viable moure’s amb transport públic a l’Alt Empordà

castelló d’empúries