Política

ESTANIS FORS

CANDIDAT DE CIU D'ARENYS DE MAR

“Somiava amb la llista i ser alcalde”

Ha estat escollit alcaldable després d'una ajustada votació amb el candidat de CDC, Agustí Massuet

Considera que el seu és un discurs renovat amb gent jove i preparada per fer grans canvis

Estanis Fors i Garcia té 38 anys i a més de ser un dels pastissers del poble també dirigeix una escola a Vacarisses. Assegura que els vuit anys a l'Ajuntament, quatre com a regidor de Cultura i Benestar Social i el darrer mandat a l'oposició, el legitimen per presentar-se com a alcaldable i aspira governar en el proper mandat.

Estanis Fors ha estat el darrer candidat dels grups amb representació municipal a proclamar-se. Ho va decidir l'assemblea de la federació nacionalista el passat divendres amb un resultat ajustat entre els dos candidats. Aquesta serà la primera vegada que CiU es presenta a unes eleccions amb un candidat d'Unió.

Unió marca un precedent presentant candidat.

Això demostra la maduresa política per part dels militants de CiU. Per primera vegada es va deixar escollir una persona de cada partit i es va votar el candidat independentment del partit. Si no arriba a ser per Convergència ara no seria alcaldable, perquè no em va votar en bloc la gent d'Unió.

I decidir el candidat a darrera hora no els ha anat en contra?

Ens va afectar que hi haguessin les eleccions al Parlament, perquè teníem clar que un possible candidat era Benet Maimí, però no va poder ser, perquè ha assumit altres responsabilitats. Convergència no ha volgut imposar res i ha deixat que es fes l'assemblea i es decidís lliurement. Per això s'ha endarrerit, perquè ha calgut convocar les assemblees.

Amb tanta assemblea ha semblat que estaven dividits.

Potser ha fet la impressió que ens estàvem barallant, però no és veritat. Em sento més legitimat que ningú, perquè he passat dues assemblees amb votacions secretes i entenc que el resultat –tot i que ajustat– és l'èxit del meu equip.

S'havia de renovar el partit?

El meu és el discurs de la renovació. Portem gent jove i preparada. Entre els primers de la llista la mitjana d'edat és de 35 anys i tots ells amb experiència laboral. Tothom té feina i no caldrà cap dedicació exclusiva, tots ells poden ser tècnics de la seva àrea. Això és la regeneració política que cal per Arenys. És la llista somiada i he tingut la sort que a tothom a qui li vaig proposar va acceptar de formar-hi part. Vaig somiar amb aquesta llista per ser alcalde.

Què ha de canviar si surt escollit?

S'ha de fer una transformació més humana. Sent regidor de Cultura i Benestar Social em vaig adonar de la importància que tenen aquestes àrees. Cal també buscar una nova ubicació pels joves i altres projectes que no veiem clars que s'hauran de replantejar.

Com ara?

El passeig a la tercera platja, que ara sembla que està aturat, no volem que tiri endavant si no s'assegura que hi ha haurà aparcaments pels cotxes. Tampoc no estem d'acord com s'ha negociat amb el mercat municipal o l'aplicació a corre-cuita de la recollida selectiva només al nucli urbà, quan aquí s'ha fet tota la vida i el més important és aplicar-ho a la part alta.

Com valora el tripartit?

Un govern de tres partits que no s'han entès. Només els va unir al principi poder fer fora CiU de l'alcaldia. Després s'ha vist que tenien clares diferències.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Consens pels reptes i no en les receptes

Girona
Àngel González
President de la Coordinadora de Memòria Democràtica del País Valencià

“La llei que impulsen el PP i Vox no és de concòrdia, sinó de discòrdia”

BANYOLES

Desmemòria ultra

Banyoles

Jornada (a) reflexió

Banyoles
Ricard Chulià
Periodista i autor del llibre “País Valencià. Eixida d’emergència”

“La Comunitat Valenciana no és viable, però el País Valencià sí”

Banyoles
La crònica

Ressaca final republicana

La monarquia

El referèndum de Franco

Els gegants de Gustavo Petro

Bogotà
GUERRA A GAZA

Els EUA admeten que Israel pot haver vulnerat el dret internacional humanitari

Barcelona