Política

Mantenir l'estabilitat en temps de crisi

Els pactes tornaran a ser clau en un municipi que no dóna majories absolutes i que s'ha de centrar en la lluita contra l'atur i en el paper rellevant de Miami i les urbanitzacions

Després d'uns quants anys convulsos, l'Ajuntament de Mont-roig del Camp tanca una legislatura globalment estable gràcies a un ampli pacte de govern amb la participació del PSC (en coalició amb Units per Miami, Miami per Independents i Iniciativa), ERC, el PP i ADMC. L'alcalde, Fran Morancho, repeteix com a número u de la llista socialista. Fa quatre anys, la coalició que encapçalava va integrar les sensibilitats independents de Miami, la qual cosa li va anar bé per treure un bon resultat tenint en compte el pes demogràfic creixent de Miami i de la resta d'urbanitzacions del municipi. Amb vista a les eleccions, manté l'aposta, malgrat que les úniques sigles que es visualitzen ara són les del PSC. Morancho espera donar continuïtat a projectes “importants”, com ara la reforma del barri vell, el passeig marítim i el pas de la N-340 per Miami, i pal·liar els efectes de la crisi en el municipi, visibles en un atur que supera el 18%.

Ja fa uns quants mesos que ERC va fer públic que Ferran Pellicer, actual regidor de Serveis Territorials i Espais Públics, substitueix Miquel Anguera com a cap de llista del partit a Mont-roig. De totes maneres, Pellicer encapçala finalment una llista més diversa, una coalició amb la denominació d'Acord Municipal i que inclou independents de Miami, a més d'Antoni Vernet, que va ser alcalde amb CiU després d'una moció de censura i que en aquesta última legislatura ha estat l'únic regidor d'ADMC, encarregat de l'àrea de Turisme, Desenvolupament Econòmic i Promoció. De la legislatura que es tanca, Pellicer en destaca les obres d'asfaltatge i millora de carrers, però ara es vol centrar “en la situació de les persones en temps de crisi”. Espera que el mateix Ajuntament pugui generar llocs de treball amb obra pública.

Fermín Díaz, que els últims quatre anys ha estat regidor de Seguretat Ciutadana i Mobilitat, repeteix com a cap de llista del PP. Presenta l'aval de la feina feta en la seva regidoria, ja que diu que “s'ha incrementat la seguretat amb la construcció de la caserna de la policia local a Miami”. Per a la nova legislatura, té l'objectiu de frenar l'atur al municipi.

CiU, per la seva banda, encara no tenia ahir tancada la llista ni decidit el candidat a l'alcaldia de Mont-roig. Josep Maria Aragonès, batlle durant dues dècades i que ara estava a l'oposició, no es presenta i abandona el càrrec de cap local del partit, ocupat ara per Andreu Chaparro. Verds per Més no decidirà fins a finals de març si es presenta a les eleccions i, en cas afirmatiu, si Josep Maria Gairal repeteix com a alcaldable. Els dos regidors de VPM han format part de l'oposició al costat de CiU. A més, no es descarta que la FIC es presenti.

La crisi econòmica
Mont-roig , un municipi tradicionalment centrat en la construcció i, sobretot, el turisme, ha patit com pocs la crisi econòmica i l'índex d'atur hi supera el 18%. És per això que la majoria dels candidats centren les propostes de futur a intentar pal·liar els efectes negatius de la recessió econòmica, especialment sobre les persones.
LES CLAUS
L'obra de govern.
Tres dels candidats, Morancho, Pellicer i Díaz, han format part de l'equip de govern, de manera que tots ells presentaran els projectes endegats des del consistori com a avals de les seves candidatures.
La incògnita de CiU.
Josep Maria Aragonès, que va ser alcalde de Mont-roig 20 anys, plega. CiU encara no ha fet oficial el candidat de Mont-roig i espera tancar aquesta setmana la llista. El jove Andreu Chaparro és el nou cap local en substitució d'Aragonès.
Quatre regidors més.
Durant l'última legislatura, Mont-roig del Camp ha superat els 10.000 habitants (ara ja en té més de 12.000) i per això el consistori passa de 13 a 17 regidors.
Fran Morancho
PSC
Comerciant de 41 anys, Morancho ha estat alcalde de Mont-roig durant aquesta legislatura gràcies a un ampli pacte de govern. Del 1999 al 2001 va ser regidor d'Urbanisme i Turisme, i es va passar els sis anys següents a l'oposició.
Ferran Pellicer
ERC-AM
Empresari agrícola, substitueix l'exalcalde Miquel Anguera com a cap de llista d'una coalició capitanejada per ERC. Durant els últims quatre anys, Pellicer ha estat en l'equip de govern com a regidor de Serveis Territorials i Espais Públics.
Fermín Díaz
PP
És el cap local del Partit Popular a Mont-roig del Camp. Ha format part de l'equip de govern durant la legislatura, en què s'ha fet càrrec de la regidoria de Seguretat Ciutadana i Mobilitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona