Política

tarragona

Unió queda en mans d'una gestora fins a les eleccions

Tot s'ha originat arran de la dimissió en bloc de l'executiva local, disconforme amb les maniobres de la intercomarcal

El partit carrega contra l'actitud dels dimissionaris i creu que tot es deu a “personalismes”

Albert Vallvé serà escollit avui cap de llista del partit per a les eleccions

L'executiva local d'Unió Democràtica de Tarragona estarà en mans d'una junta gestora formada per l'actual secretari general d'Habitatge, Carles Sala, juntament amb Tòful Solichero i Carme Vericat fins l'endemà de les eleccions. Aquesta és la fórmula adoptada pels democratacristians per apagar el foc generat arran de la dimissió en bloc, dilluns a la nit, de tots els membres de l'executiva local, amb el president Xavier Franquet al capdavant. La primera decisió de la junta gestora és mantenir l'assemblea de militants d'aquest vespre, en la qual es donarà el vistiplau a l'única llista a l'alcaldia, en la qual l'actual regidor Albert Vallvé n'és el cap visible. Respecte a la dimissió de l'executiva local, el secretari general d'Unió, Josep Maria Pelegrí, la va qualificar d'“irresponsable” i va assegurar que el partit prendrà les mesures corresponents. A més, el també conseller d'Agricultura creu que la decisió de l'executiva es deu principalment a personalismes, sense donar crèdit a les acusacions de poc diàleg entre les executives local i intercomarcal.

Un dia abans

La raó principal és la desavinença i la poca sintonia política que ha mantingut l'equip de Franquet amb l'aparell del partit, principalment amb el president del comitè executiu intercomarcal, Martí Barberà, i també per les ingerències i interferències en l'elaboració de la llista dels candidats proposats per Unió a l'Ajuntament de Tarragona en les eleccions del proper 22 de maig.

El ja expresident del grup local d'UDC va explicar: “Feia temps que havíem detectat moviments sorprenents”, i va posar de manifest l'existència de dos sectors. L'un, capitanejat pel comitè local, partidari de donar pas a una nova generació, entre els quals hi hauria la substituta de Joan Aregio, Àngels Vilanova, i també algun candidat independent; i l'altre –segons Franquet, amb el clar suport de la intercomarcal i amb mètodes poc ètics–, que té en l'actual edil Albert Vallvé com a cap de llista dels democratacristians, seguit de Robert Vendrell i Cristina Moragues –ocuparan els números 2, 5 i 9 a la llista de CiU–. Per això, en previsió que el gros de la militància local –inflada i amb el vot ja decidit a favor de la llista encapçalada per Vallvé, a ulls del comitè ja extingit–, tots els dirigents d'UDC de Tarragona van decidir abandonar.

Joc brut

Asseguren, també, que ells havien decidit no entrar en aquest joc: “Potser vam pecar d'ingenus. Nosaltres no volíem sortir a comprar militants a tant el quilo, com els de la intercomarcal”, va reflexionar Franquet, que subratlla que “es veia que hi havia una operació muntada”, tot i que “no té cap estar-se a l'Ajuntament fins als 70 anys”, fent al·lusió a l'edat que tindrà Vallvé quan acabi el proper mandat municipal. Denuncien fitxatges de militants de Cambrils, l'Albiol i Altafulla, així com una bossa de 60 persones, “una de les quals, una iaia de 85 anys; tots per poder guanyar la votació”, va afirmar Franquet.

Pallisé, un altre cop alcaldable a Tivissa

L'advocat i economista montblanquí Maties Vives, encapçalarà la candidatura d'Entesa a Montblanc, que es configura com una candidatura majoritàriament d'“homes i dones sense adscripció política, al costat d'alguns afiliats a Iniciativa per Catalunya”. Després de trencar amb el PSC, Vives diu que accepta el repte de “projectar Montblanc amb força en el segle XXI”. L'agrupació descarta pactar amb la formació local d'EUiA.

Pelegrí: “Vallvé té tants drets com qualsevol militant”

Després que Vallvé els anunciés que plegaria al final del present mandat –en opinió de Franquet–, el comitè local havia contactat amb persones “joves i independents”, però un cop Vallvé va manifestar el desig de tornar a presentar-se, des del comitè també es creu que es va perdre “tot un valor com Raül Font”. Pelegrí va defensar Vallvé, tot assegurant que és “un militant més”.

Pallisé,

en una imatge d'arxiu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona