Política

CiU intenta mantenir el feu de Santa Fe

CiU i AISF-FIC són de moment les dues úniques formacions que han presentat batalla per obtenir l'alcaldia del poble més petit del Penedès, amb 388 habitants. La resta de partits han optat, com en els últims comicis, per no presentar candidatures. El PSC ho intentarà fins a darrera hora, però amb no gaire convenciment. En les anteriors eleccions ho van intentar amb la fórmula de Progrés Municipal i els resultats van ser decebedors, només van obtenir dos vots. El poble, un feu convergent des de fa anys, afrontarà unes eleccions sense el cap visible dels últims anys, Marcel Surià, que va dimitir el 2009 després que es donés a conèixer que estava implicat en la causa que investigava una trama per introduir immigrants amb papers falsificats. El seu segon, Jordi Bosch, que el va substituir i que fa dos anys que és a l'alcaldia, serà el cap de cartell convergent. Com a única alternativa –si és que a darrera hora, com acostuma a passar als pobles petits, no surt un altre partit– hi haurà Jordi Rius, el portaveu de l'Alternativa, que des que va irrompre a la política local no ha parat de créixer. El 2007 entre els dos partits hi va haver 22 vots de diferència. Ara tots dos diuen que milloraran resultats, que presenten renovacions i que atrauran els vots dels indecisos, però potser no ho aconseguiran perquè al poble el vot sembla ser molt fidel.

En els dos anteriors comicis, el percentatge de vot a les municipals es va situar en el 93%. CiU intentarà, abans que arribi el 22-M, aprovar el POUM per deixar clar el seu model de poble. “Si podem, no veig per què no ho hem de fer”, diu Bosch, i l'Alternativa ho intentarà frenar “perquè qui ho faci sigui el proper govern”, diu Raimon Olivella, una de les veus de l'AISF.

LES CLAUS
El POUM.
Els dos partits forcegen des de fa dos mandats pel model de creixement del poble. Ara, CiU vol aprovar inicialment el POUM abans de les municipals. L'AISF ho vol evitar.
Imputacions.
La imatge de l'històric alcalde de CiU, Marcel Surià, va quedar tocada amb les acusacions del 2009. Caldrà veure quin efecte tindrà.
Jordi Bosch
CiU
Té 30 anys. En el mandat anterior era el número dos de Marcel Surià i va assumir l'alcaldia ara fa dos anys quan van implicar Surià en una causa. Treballa al poble. Serà la primera vegada que lideri el partit.
Jordi Rius
AISF
L'agrupació d'electors diu que ha renovat l'equip, que combina gent gran i jove, i que s'apropa a la paritat amb un 60% d'homes i un 40% de dones. Serà el tercer cop que es presenta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Catorze entitats demanen la clausura de l’abocador

LLORET DE MAR
uruguai

L’expresident José Mujica anuncia que té un tumor a l’esòfag

barcelona
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona