Política

El PSC vol mantenir el Pla i CiU es renova per recuperar el feu

Alfred Martínez torna a presentar-se pel PSC-PM. Santi Soler encapçalarà CiU

Després d'anys en què CiU dominava clarament al poble amb un incombustible Ramon Colomer, ara fa quatre anys es va girar la truita. L'entrada de l'independent Alfred Martínez, un nouvingut a la política, va esperonar la població i va donar un tomb a les tendències històriques. Si el 2003 CiU havia obtingut 4 regidors i el PSC-PM n'obtenia 3, el 2007 va ser al revés. De poc li va faltar perquè la diferència no fos més gran –cinc per al PSC-PM i 2 per a CiU–; li van faltar només dos vots. En aquestes municipals Martínez es torna a presentar al capdavant de la llista de la marca blanca del PSC però amb gent nova darrera i amb ganes de continuar la feina començada i acabar la renovació del clavegueram, millorar les entrades al poble o posar gespa artificial al camp de futbol. En aquest mandat, el govern local ha fet una depuradora, ha treballat en el clavegueram i la depuradora ha millorat diversos camins, ha posat les bases per al nou casal d'avis i per fer una nova llar d'infants. Si Martínez repeteix, a CiU renoven candidat després que Colomer anunciés que ho deixava. Santi Soler, el portaveu del grup durant aquest mandat, encapçala una llista amb ganes de recuperar el terreny perdut. Soler considera prioritàries algunes accions: “Veig la necessitat de millorar l'atenció i la informació ciutadana, de promoure l'activitat econòmica i laboral, i d'ordenar l'urbanisme escoltant els veïns”. A més, “conservarem el patrimoni arquitectònic i cultural, i millorarem la gestió mediambiental del municipi”, diu. El PP, el partit que intenta fer-se un forat, de moment no troba candidat. El 2007 es va presentar i va aconseguir només 2 vots.

LES CLAUS
La feina feta.
El PSC va celebrar fa quatre anys que la seva marca blanca posés una taca vermella en un poble que fins llavors havia estat vetat per a ells. Malgrat ser un municipi petit, 1.140 habitants, durant aquests quatre anys s'ha fet notar la seva presència.
Els relleus.
Soler no és una cara nova a l'Ajuntament. Ha estat els darrers quatre anys fent de portaveu del partit a l'Ajuntament. És el relleu natural d'un partit que fins ara estava dirigit per Ramon Colomer. Caldrà veure com perceben els electors el canvi. En les eleccions municipals al poble, de 2007, hi va haver un 18,98% d'abstenció.
Alfred Martínez
PSC-PM
Repeteix al capdavant
Santi Soler
CiU
S'estrena com a candidat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Mas justifica l’arxivament de la causa a Estrasburg per un “malentès”

barcelona
Política

Mor Pere Massana, alcalde històric de Castell de l’Areny

Unió Europea

La CE investiga si Facebook i Instagram generen addicció entre els menors

barcelona
àsia

Putin i Xi estrenyen la seva “associació estratègica”

barcelona
política

Dues regidores de Junts seguiran al govern de Matadepera

Matadepera
política

Puigdemont intentarà “fins al final” ser investit

barcelona
política

El TEDH desestima el cas de Mas pel 9-N per manca de resposta de l’expresident

barcelona
eslovàquia

El primer ministre eslovac està estable, però el seu estat continua sent greu

barcelona
política

Junqueras deixa la presidència d’ERC però desitja tornar a liderar el partit

barcelona