Política

Molta casa i pocs serveis

El nou govern que sorgeixi de les eleccions, que molt probablements serà un pacte de forces, afrontarà molts objectius, entre els quals posar ordre a un municipi farcit d'urbanitzacions però molt mancat de serveis

Posar ordre al municipi, tant econòmicament com en la part d'infraestructures i serveis, sembla que serà un dels grans afers del nou govern que surti a Riells i Viabrea. És un municipi complicat, amb una taxa de creixement molt elevada –de les més elevades de les comarques de Girona–, amb un percentatge d'atur superior al 20% i que va viure un boom en els anys de bonança de la construcció. Tot i tenir poc més de 3.800 habitants, té 57 quilòmetres de carrers a causa de les nombroses urbanitzacions que hi ha. La xarxa d'aigua és d'una empresa privada tot i que, segons la llei, hauria de ser municipal, i ha estat un dels grans punts de debat en els últims quatre anys, i un dels punts de desacord entre ERC i PSC, que van començar governant conjuntament i al 2009 s'hi va incorporar el llavors cap de llista de CiU, que va deixar el seu grup per desavinences.

El pacte es va rompre

El pacte ERC-PSC es va trencar l'any passat, quan ERC va fer fora el soci de govern a causa de desacords en alguns temes, com és la gestió de l'aigua o fer el camp de futbol nou, que era important per a ERC però no tant per al PSC, ja que aquests pensen que la via és anar a mancomunar serveis i segurament no cal tenir camp propi. De fet, els terrenys del camp antic es van cedir a Ensenyament i Sanitat perquè en el futur s'hi faci l'escola i el CAP, ja que ara com ara l'escola està dispersada en diversos espais i amb cinc barracons, i hi ha un ambulatori (que no CAP) que també està en barracons.

LES CLAUS
L'escola.
N'hi ha una, però és petita, està dividida en diversos sectors i hi ha cinc barracons.
L'aigua.
La gestió de la xarxa d'aigua, que és privada, va ser un dels punts d'un desacord que encara continua.
Josep Maria Bagot
ERC
És l'alcalde i és el primer cop que el seu grup és al govern de Riells. Destaca que en el seu mandat s'han endegat tot un seguit d'equipaments, tot i que encara no s'hagin pogut acabar, com és el cas del pavelló i el centre cívic.
Manel Ortí López
PSC
És el primer cop que encapçala la llista del PSC, de què ja havia format part en les eleccions passades, quan el grup va passar d'1 a 3 regidors. Nascut a Gavà, viu a Riells des del 2002. Pensa que s'ha d'apostar per mancomunar serveis per estalviar costos.
Josep Manel Tarrida
CiU
És el primer cop que encapçala la llista de Convergència i Unió però ja en va formar part el 2007 com a número 3. És molt crític amb la gestió econòmica del govern i també aposta per mancomunar serveis.
Jordi Joan Palau
EPM
És el segon cop que encapçala la llista d'Entesa a Riells. President del Centre Esporti Riells Viabrea, aposta per fer, primer de tot, un estudi econòmic de la situació del municipi i actuar amb prudència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
BLANES

La CUP reclama actuar amb urgència per protegir el delta de la Tordera

BLANES
estat espanyol

Feijoo acusa Sánchez d’haver pres el pèl als espanyols

Barcelona
política

Allau de crítiques des de Catalunya a Sánchez per la seva “comèdia”

barcelona
escòcia

Yousaf dimiteix com a primer ministre escocès i accentua la crisi de l’SNP

barcelona
estat espanyol

La Comissió Europea evita pronunciar-se sobre la decisió de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El PSOE diu que amb la continuïtat de Sánchez “guanya la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Sánchez no dimiteix i seguirà de president

madrid
guerra a gaza

Almenys vint palestins morts en nous atacs israelians a Rafah

barcelona
guerra a europea

Ucraïna es retira de tres localitats en el front oriental

barcelona