Política

ANTONI VEGA

CANDIDAT DEL PSC A L'ALCALDIA DE PORTBOU

“El repte és consolidar el que s'ha fet fins ara”

Destaca que s'ha fet molt amb pocs recursos

Després de l'acord amb ERC, supedita l'entesa als programes electorals

Fa un balanç positiu dels quatre anys a l'alcaldia –amb pacte amb ERC (2 regidors)– i es torna a presentar amb l'esperança de continuar governant. Home de mar, perquè li agrada pescar, nedar i navegar, té aficions relacionades amb la naturalesa, la lectura i la música, amb el jazz i, darrerament, el flamenc. Nascut a Figueres el 1952, és enginyer tècnic, està casat i té dos fills. Espera obtenir més de 3 regidors i “per anar bé, m' agradarien 5”, afirma mentre somriu.

Com valora la legislatura?

El balanç és positiu perquè en un municipi, amb pocs recursos, hem fet moltes coses.

I què en destacaria?

Que hem solucionat per sempre més el tema del subministrament de l'aigua.

Com ha afectat, la crisi?

Tenim menys recursos econòmics per destinar a millores, però en l'equip de govern, ens hem mogut molt per obtenir recursos per subvencions.

Com per exemple?

Doncs arreglar i obrir l'antic teatre Congesta, que feia molt que estava tancat. I hem aconseguit un ajut per rehabilitar l'antic ajuntament com a futur centre de la memòria a Walter Benjamin, hem substituït pràcticament tot l'enllumenat amb làmpades de baix consum, hem reformat el passeig marítim i hem estrenat el centre de dia.

Quin objectiu s'ha proposat?

Consolidar el que s'ha fet i el que queda pendent, amb un tema tan important com el manteniment de llocs de treball que genera l'estació (uns 200 en total), però amb el canvi que suposarà l'entrada del tercer rail. És el preu del progrés, però a Portbou apostem molt fort per crear una escola de formació ferroviària, amb la UdG.

De què està més satisfet?

Hem aconseguit aturar el famós projecte eòlic, que des del meu punt de vista i dels companys de govern, hauria malbaratat i molt el paisatge del municipi, que és únic a la Costa Brava.

Es reeditarà el pacte amb ERC?

Tot dependrà dels programes electorals de cada partit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.