Política

XAVIER BALLESTA

ALCALDABLE DE “JUNTS PER L'ESCALA”

“Sortim per anar de dret cap a l'alcaldia”

Ballesta debuta en la política disposat a entrar-hi amb força. Assegura que vol ser alcalde i aspira a guanyar les eleccions

La candidatura agrupa diverses sensibilitats independentistes

Q

ui sortirà beneficiat de la variació de la majoria per l'augment d'habitants?

No ho tenim gaire clar. Els votants son pràcticament els mateixos. Estudis que ens ha facilitat ERC diuen que hauria de variar poc. Pensem que acabarà sent una qüestió de sumes i restes.

Junts per l'Escala, una entesa en clau independentista.

Quan van venir-me a buscar, em van posar sobre la taula la idea d'estar sota un mateix paraigua gent d'ERC, de Reagrupament i de Solidaritat. La candidatura havia d'encabir totes les sensibilitats que es veiessin pròximes a l'independentisme. Hem aconseguit acords amb ERC i Reagrupament. Amb Solidaritat no hem arribat a pactes, però sí que hem encabit simpatitzants seus.

Són ambiciosos?

Sí, sí. Ens hem posat el llistó molt alt. Sortim per anar de dret cap a l'alcaldia.

A través de majoria o de pacte?

Imaginem que serà a través d'algun pacte, però nosaltres volem guanyar les eleccions.

Per passar de dos regidors a la majoria ho deuen haver de plantejar molt diferent.

Treballem per que sigui així. Se sent pel poble que cal alguna proposta diferent a la de socialistes i convergents, els que han governat en els últims anys. Tenim una alternativa per què l'elector s'hi trobi a gust.

Època de crisi, època d'estalvi.

Els que han governat i els altres fan gala d'haver estar molt austers. Ara és per força, però si abans haguessin estat més rigorosos, ara no patiríem tant.

Contenció. I què més?

Hi ha gestions administratives que cal agilitar. Un dels nostres pilars forts és l'associacionisme i els clubs. Cal que des de l'ajuntament se'ls tingui més en compte. S'ha de ser més respectuós amb les associacions i els clubs del poble. Cal tenir un diàleg constant i cal treballar amb ells, tots plegats. La vida del poble seria molt diferent de com és actualment.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.