Política

Montilla acusa Mas d'atiar la divisió amb el seu “sí” a la consulta sobiranista

El primer secretari del PSC remarca que el president de la Generalitat votarà al Parlament “en un sentit diferent”

Montilla recorda que Mas “representa una institució” on s'identifiquen tots els ciutadans de Catalunya

El primer secretari del PSC, José Montilla ha acusat aquest dissabte al president de la Generalitat, Artur Mas, d'atiar la divisió a Catalunya amb el seu “sí” a la consulta d'independència de Catalunya. Segons Montilla, en la seva condició de president, Artur Mas “representa una institució” on s'identifiquen tots els ciutadans de Catalunya i, per tant, amb aquest gest “no contribueix a la unitat del que representa, sinó a la divisió”. En aquest sentit, ha sentenciat que Mas “vota una cosa a la consulta i una altra al Parlament”.

Montilla ha fet aquestes manifestacions als mitjans des del comitè federal del PSOE que se celebra a Madrid, i on aquest dissabte Zapatero ha anunciat que no es tornarà a presentar a les eleccions generals de l'Estat. En resposta a una pregunta dels mitjans, el primer secretari del PSC ha assegurat que malgrat que Mas ha votat a la consulta a títol personal “ell és el president de la Generalitat” i per tant vulgui o no representa aquesta institució.

“Quan vaig tenir una consulta d'aquestes característiques al meu municipi jo no vaig anar a votar per convicció”, ha explicat Montilla abans de recordar que Mas “representa una institució on s'identifiquen molts ciutadans i per tant “amb aquest gest no contribueix a la unitat del que representa sinó a la divisió”.

Montilla també ha parlat de la pròxima votació al Parlament sobre la independència de Catalunya. “Sembla ser que Mas vota una cosa a la consulta i votarà al Parlament en un sentit diferent”. “Això és intentar acontentar tothom i no saber cap on es va”, ha sentenciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.