Política

Tres candidats i un pla general

Els independents abandonen les sigles d'ERC i mantenen de cap de llista l'alcalde actual, mentre que CiU i el PSC canvien de candidat

Novament es presenten tres llistes a Serinyà: GpS-AM, CiU i el PSC. Són les mateixes formacions d'ara fa quatre anys, però amb la variant que els independents que el 2007 es deien GpS-ERC-AM deixen les sigles republicanes, tot i que els vots que obtinguin comptaran com a republicans en l'àmbit comarcal. Amb l'objectiu de repetir la victòria del 2007, els independents tornen a confiar en Josep Antoni Ramon per encapçalar la llista.

La futura acció de govern dels independents partiria del pla general que s'ha impulsat en aquest mandat i que permetria, per exemple, traslladar el camp de futbol del centre cap a una nova zona d'equipaments. Un altre repte seria, segons el GpS, vincular més el parc de les coves prehistòriques amb el nucli. CiU i el PSC canvien d'alcaldable. La federació nacionalista presenta Fina Pujolar en lloc de Josep Coll; i el PSC, Blanca Sainz en lloc de Mercè Pulido. Les propostes de l'alcaldable de CiU inclouen “el foment dels valors i les qualitats dels serinyanencs” o el condicionament d'un corredor verd entre les coves i el poble. La candidata socialista ha avançat que posaran l'accent en els serveis a les persones i, pel que fa a obres, en la reforma del passallís del costat dels rentadors.

LES CLAUS
El pla general.
S'està tramitant el POUM, l'aprovació inicial del qual va tenir els vots favorables de GpS-ERC i CiU, mentre que el PSC hi va votar en contra. Durant els primers mesos del nou mandat el pla general serà sens dubte el tema que vertebrarà el debat municipal.
Can Xerric.
Aquest edifici ha de ser un centre cultural. En el pròxim mandat s'haurà d'anar equipant i pot convertir-se en una peça important de l'acció de govern.
Aliances.
La confecció del govern podrà dependre de pactes si, com el 2007, ningú no aconsegueix la majoria absoluta.
Josep Antoni Ramon
Gent per Serinyà (GpS) - AM
Enginyer en automàtica i electrònica industrial i professor de la UdG. Repeteix d'alcaldable i manté l'equip amb el qual va guanyar el 2007 i governa amb majoria simple.
Fina Pujolar
CiU
És supervisora de vendes d'una multinacional d'alimentació i la jutgessa de pau del poble. Havia estat vuit anys en el govern municipal. La llista experimentarà canvis amb relació al 2007.
Blanca Sainz
PSC
Llicenciada en història contemporània, va ser de les persones fundadores de l'AMPA de l'escola. Va ser la número dos del 2007 i durant aquest mandat ha estat regidora a l'oposició.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Eslovàquia

Robert Fico és operat per segona vegada després de l’atemptat

Barcelona
política

La policia espanyola denúncia la Comissió de la Dignitat al TSJC

barcelona
Guerra a Europa

Putin justifica que l’ofensiva a Khàrkiv és per protegir la regió fronterera

Barcelona
Guerra a Europa

Un atac ucraïnès amb drons a Crimea provoca talls de llum a Sebastòpol

barcelona
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona