Política

Albert Gómez

Cap de llista de CiU a Palafrugell

“Palafrugell ara té ganes de CiU”

El candidat de la federació presenta una proposta basada en proximitat, diàleg i consens

Aposta per definir un nou model de ciutat

Adaptat
Gómez va néixer a Sant Vicenç dels Horts (Baix Llobregat), però fa molts anys que viu a Palafrugell, on regenta una coneguda botiga. Va haver de deixar els estudis d'història per ajudar la família i, abans d'arribar a Palafrugell, va treballar de pagès i d'electricista amb el seu pare. Adaptat del tot a la vila, s'estrena com a candidat.

Albert Gómez s'estrena en aquesta ocasió com a cap de llista de CiU. Està convençut que es pot mantenir l'ambient de poble a Palafrugell, però amb equipaments de ciutat i un posicionament de capitalitat comercial, cultural i turística.

Com es pot compaginar un caràcter de poble amb una estructura de ciutat?

L'ambient de poble encara és vigent a Palafrugell, amb les Festes de Primavera, el comerç de proximitat, el mercat diari i el setmanal, en definitiva, coses que cohesionen i donen vida. Cal treballar per conservar tot això i paral·lelament potenciar el caràcter de ciutat de serveis amable i còmoda, on destaquen la situació geogràfica, el comerç, les platges i tants d'altres actius. Fa falta, per això, definir clarament quin model de ciutat volem per al futur.

Què hauria d'abordar l'estudi
del model de ciutat?

Molts aspectes, des de la reordenació del trànsit i la mobilitat en general fins a l'endreçament urbà, els aparcaments –la zona blava de Palafrugell és una de les més cares amb relació als pobles del voltant– i una bona gestió del desenvolupament urbanístic. De vegades, sembla que el poble ha estat construït a pedaços, sense una idea clara. No fa falta cap revolució, però sí aire fresc a l'Ajuntament.

En quins punts es basa la proposta de CiU per al pròxim mandat?

En diferents àmbits, però sobretot en tot el que fa referència al servei al ciutadà. Volem agilitzar els tràmits burocràtics amb una única finestreta d'atenció ciutadana; instaurar la figura del defensor del ciutadà; donar suport als sectors econòmics; optimitzar els recursos de l'administració i fomentar l'austeritat; apostar més per la policia local, introduint-hi els canvis que calguin per fer-ne augmentar el potencial professional i humà; donar suport a les entitats, que de vegades treballen més que el mateix Ajuntament; practicar clarament la proximitat, el diàleg i el consens amb els ciutadans, i entrar a fons en l'àmbit de la integració dels immigrants, entre altres punts.

Què pensen fer en matèria d'immigració, tenint en compte que hi ha un rebuig clar de part de la població cap als nouvinguts?

No negaré que hi ha un sentiment de greuge comparatiu per part de la població autòctona i això és de difícil solució, però hi hem de treballar. Nosaltres, quan parlem d'immigració, ho enfoquem cap a les actituds, no cap als col·lectius, i pensem que és una qüestió de deures i drets, per aquest ordre. Treballar amb la joventut en qüestions com l'educació és clau per a la integració i ara ja es fan bones coses des de l'àrea de Joventut de l'Ajuntament; cal seguir en aquesta línia i potenciar més els controls sobre els pisos sobreocupats i la documentació, per exemple.

Està obert a possibles pactes?

La nostra és una aposta d'ètica democràtica. Per tant, ajudarem a ser alcalde el candidat de la llista més votada i, segons el programa que porti, veurem si ens entenem o no. De tota manera, la nostra proposta política és forta i pensem que, amb ara només dos regidors, tenim molt de marge de millora. A més, Palafrugell ara té ganes de CiU, després que el nostre electorat s'hagi sentit una mica orfe en els últims anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Universitaris francesos se sumen a les protestes propalestines

barcelona
guerra a europa

Els aliats anuncien l’enviament a Ucraïna de míssils i artilleria

barcelona
escòcia

La crisi al govern escocès deixa en l'aire el futur del primer ministre

barcelona
Carib

Pren possessió el Consell Presidencial de Transició d'Haití

Barcelona
guerra a gaza

Israel es prepara per envair Rafah

barcelona
Portugal

L'auge de la ultradreta marca el 50 aniversari de la Revolució dels Clavells

Barcelona
política

Aragonès “celebra” que Puigdemont posi “ara” en valor una taula entre governs

barcelona

Entitats ecologistes insten el PSC, ERC i Junts a renunciar als macroprojectes turístics

barcelona
política

Barcelona donarà suport a la creació d’un estat palestí

barcelona