Política

Àlvarez (CiU), amb tot a favor

El PSC té molt complicat fer llista i amb la seva desaparició de l'escenari polític deixa sols CiU i el PP, que presenta un candidat de fora del poble, com a úniques opcions

La tensa convulsió política que va viure Vilamalla a la dècada passada, i que va comportar que en alguns comicis municipals s'arribessin a presentar fins a cinc candidatures, ha donat pas a uns quants anys d'estabilitat. En aquestes eleccions, però, hi haurà, gairebé amb total probabilitat, una baixa significativa del PSC. Tot i tenir el cap de llista, l'actual regidor, Valentí Angulo, no troben cap persona que vulgui anar de dos i de tres –en aquest mandat tenen tres regidors– i, malgrat que durant aquest cap de setmana continuaran els contactes, el mateix Angulo va reconèixer ahir que és molt difícil que es pugui completar la candidatura. Dels tres regidors actuals, el que ha estat portaveu en aquests darrers anys i alcalde en el mandat passat, Alejo Almendros, s'ha traslladat a Figueres i deixa la feina municipal a Vilamalla; i també hi ha Joan Caball, amb un càrrec de màxim responsable del sindicat Unió de Pagesos que li ocupa tot el temps que té.

Per tant, tot apunta que es presentaran dues candidatures: CiU i el PP. La de la federació nacionalista està encapçalada per l'actual alcalde, Carles Àlvarez –que és tècnic d'Endesa–. A la llista continuarà tenint els seus actuals companys que han governat en aquest mandat, i només el regidor Josep Viladamat –que el 2007 va anar de número dos– endarrereix la seva posició fins a un lloc de suport.

El PP ha situat al capdavant l'empresari Julio Rodríguez, resident a Roses, on ha presidit el club de futbol d'aquesta localitat; l'única relació que té amb Vilamalla és ser amic de l'històric exalcalde Ferran Prat, que en la seva darrera etapa municipal va anar amb aquest partit; i també té un parentiu llunyà amb el seu oponent, ja que les famílies de tots dos són de Galícia. El número dos del PP també serà de Roses.

LES CLAUS
Nucli antic.
S'ha de completar la reforma que s'està fent en els carrers del nucli antic, al voltant de l'Ajuntament, on a més de reformar el paviment se soterren els serveis.
Escoles.
Un nou edifici escolar que substitueixi l'actual i els tres mòduls que hi ha és un dels objectius pel proper mandat.
Carles Àlvarez
CiU
Fa quatre anys que és alcalde i abans havia estat 12 anys de regidor.
Julio Rodríguez
PP
És el primer cop que es presenta a unes eleccions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.