Política

Picassent és un poble de pacte

Les darreres eleccions sempre han donat un resultat molt ajustat i no se sabrà la solució fins comptabilitzar els darrers 200 vots

No és Picassent un poble de majories absolutes. De fet, en les darreres quatre convocatòries a les urnes, 2007, 2003, 1999 i 1995 mai cap formació ha aconseguit els nou regidors que els permeta governar en solitari. Hem d'anar-nos a l'any 1991 quan l'aleshores alcalde Vicent Tarazona del PSPV aconseguia una victòria amb certa folgança.

Des de llavors, les coalicions han sigut les protagonistes en els pactes de govern d'aquesta població de l'Horta Sud. Pactes de grup de dreta com en l'any 95 amb Unió Valenciana i el PP, i enteses de governabilitat d'esquerra entre el PSPV i el BLOC, els quals han dut els designis de govern en les últimes dues legislatures.

Un govern que ha apostat per la millora de les infraestructures locals i per una aposta clara per la dinamització i defensa de les arrels valencianes amb iniciatives agosarades com festivals de teatre irreverents i mancats de censura o l'única mostra de cinema que es fa en la nostra llengua com l'Inquiet.

L'oposició, amb el mateix nombre de regidors que els socialistes picassentins, creu i fins i tot avança la seua victòria en els seus rogles més íntims i més públics. En reunions comarcals pregonen que la victòria a Picassent està quasi feta. La distància és mínima si atenem a les últimes eleccions. No arribà als 200 vots. Ara bé, Conxa García, actual alcaldessa, i el seu equip de govern amb el suport del BLOC, ha fet una política de portes cap afora, molt visible i amb resultats palpables.

Ara caldrà saber si el desgast del poder, i com no, el desgast de les sigles PSOE, passaran factura. Però a Picassent, com en els últims referèndums, fins a l'últim vot no se sabrà si serà de nou el pacte, com sembla, qui marque el full de ruta en els pròxims quatre anys. Pacte de dretes, pacte 'anti natura' o reedició del pacte? Estes preguntes caldrà resoldre-les a partir del 22 de maig.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA