Política

EL BAIX EMPORDÀ

CiU posa totes les energies per recuperar terreny al PSC i a ERC

CiU ha premut fort l'accelerador al Baix Empordà. De fet, ja estava anunciat. Ho va advertir Eudald Casadesús en una entrevista a El Punt: CiU tenia, entre altres objectius, la prioritat de recuperar el tradicional feu del Baix Empordà. De fet, ho té tot de cara. A Platja d'Aro es preveu un ascens de CiU, que semblaria que ja té lligat un pacte amb ERC i fins i tot amb el PP. A la Bisbal, CiU no descarta pactar amb ERC, i a Palafrugell, després de la trencadissa entre el PSC, Entesa i ERC, els socialistes, que es veuen decisius, podrien pactar també amb CiU, que ha renovat candidat i que es preveu que ho pugui fer. El dubte està a Palamós. Ara mateix és una aposta sòlida per al PSC, però la irrupció d'un candidat com Kelo Martí per CiU no es pot deixar de banda. Amb tot, el PSC i ERC ja podrien tenir lligams més que sòlids a Palamós. I a Sant Feliu de Guíxols, el retorn de Joan Alfons Albó introdueix un notable variable que ajudaria a la reconquesta de CiU. També hi ha les novetats del partit Unión Progreso y Democràcia, que ha entrat en joc a Girona, Calonge i Platja d'Aro, i de Solidaritat Catalana per la Independència.

Canvis sorprenents

A la resta de municipis de la comarca s'han dibuixat escenaris totalment diferents dels del 2007 i canvis de líders entre candidatures. A Bellcaire, per exemple, cap de les tres llistes de fa quatre anys (CiU, una avalada pel PSC i una altra per ERC) han repetit. En el seu lloc, els aspirants han presentat una candidatura conjunta del tot independent: Junts per Bellcaire.

A Rupià, l'Entesa Ciutadana per Rupià, al govern, s'ha esmicolat i ha renascut amb només un dels antics components, Moisès Ferran, exalcalde. L'únic regidor de l'oposició, Narcís Solés, amb llista independent avalada pel PSC, el GIR-PM, ara es presenta per CiU, amb dos aspirants més, Quim Jordà i Francesc Xavier Solés; la llista de GIR-PM presenta Jordi Colomí; Moisès Ferran repeteix amb quatre aspirants més per l'Entesa, i Lluís Auquer, que havia donat suport anteriorment a la llista de Ferran, es presenta amb el Grup de Suport a la Candidatura de Lluís Auquer (GLA). Tot un repte per a un poble de llistes obertes.

A Regencós, l'alcalde per ERC, Josep Fontanilles, ara és el cap de llista de CiU i alguns dels candidats que l'acompanyen també provenen de l'anterior llista republicana. Hi haurà una única llista a Albons (CiU), Palau-sator (ERC)i la Pera (Grup Independent per la Pera).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona
Carles Puigdemont
Candidat de Junts + Puigdemont x Catalunya

“Si hi ha una majoria simple però sòlida hem d’intentar governar”

Perpinyà