Política

JOSEP GARCIA

CANDIDAT D'ERC A L'ALCALDIA DE LA VALL D'EN BAS

“Serà política de bisturí, guanyi qui guanyi”

No s'oposa al projecte però considera que cal estudiar-lo i que l'equip de govern l'ha iniciat en el pitjor moment

Pretén posar fi a un feu convergent i prioritza en el programa dinàmiques de participació ciutadana

Josep Garcia és regidor a la Vall d'En Bas i portaveu d'ERC al Consell Comarcal de la Garrotxa. Vinculat des de jove a la vida associativa del poble, serà cap de llista per primer cop.

Quin és l'objectiu d'ERC?

L'actual alcalde fa dotze anys que ocupa el càrrec i tenim una herència de fa molts anys de CiU. Volem trencar amb unes dinàmiques de poca participació i d'informar de les coses quan ja estan decidides. Per això nosaltres volem potenciar la participació real i és un eix transversal en el nostre programa. Fins ara hi ha hagut massa personalisme de l'alcalde.

Quins projectes proposeu?

Estem en un moment molt delicat i, guanyi qui guanyi, serà política de bisturí. Les coses estan complicades i tenim molts fronts oberts d'obres que encara no estan acabades, i això ens condicionarà. De les obres començades en prioritzem una, que és el geriàtric i centre de dia, i defensem un percentatge de places públiques equivalent a la demanda de la Vall d'en Bas. No pot ser que aquí vingui gent d'arreu i els nostres avis hagin d'anar a d'altres centres. Un altre projecte és la construcció d'una secció d'estudis secundaris, que seria un bon element per evitar el desarrelament dels joves del poble.

I l'ecomuseu?

Des del primer dia hi hem treballat i no ens hi oposem. Però és una inversió molt cara i si és un projecte que arrosseguem des dels anys noranta, potser el traiem en el pitjor moment. Cal un museu a la mida de les dimensions del municipi, amb un projecte seriós i ben fet. Cal que obrim un debat, perquè l'equip de govern amb nosaltres no ha parlat. D'altra banda, proposem un canvi en la gestió del pavelló, una política turística consensuada amb altres pobles i que costi menys diners. I, a més, incrementar la despesa en àrees molt desateses, sobretot la de cultura.

Què més els preocupa?

Les finances municipals. Actualment l'Ajuntament no està endeutat però les inversions futures ens poden condicionar. Les obres que ja estan en marxa requereixen d'una inversió. I l'Ajuntament s'està venent patrimoni per tenir liquiditat i pagar aquestes obres. Creiem que s'ha de ser molt responsable i que no s'ha d'estirar més el braç que la màniga.

Com defineix la seva llista?

Hi ha renovació però també s'aposta per la continuïtat. Està formada per gent jove i ens basem en el treball en equip, que és la manera més efectiva i enriquidora de funcionar.

Dos candidatures és un cara o creu.

Ens sembla que ha arribat el moment del canvi. Fa temps que molta gent ho demana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.