Política

ALBA SERRA

CAP DE LLISTA DE CIU A AMER

“Estem cansats de batalles judicials”

Serra es presenta per primer cop com a alcaldable, i defensa que això simbolitza “un relleu i un canvi d'etapa” a Amer

Es proposa redactar el POUM i aconseguir construir un geriàtric al municipi

Alba Serra és actualment regidora d'una àrea en què hi ha Joventut, Món Rural i Educació. Què l'ha portat a presentar-se ara com a alcaldable?

Des del 1999 sóc militant de CDC, vinc de les JNC, i des d'aquell any que formo part de les llistes. Això m'ha permès seguir tot un procés en què també des del 2007 vam estar a l'oposició. He estat tota la meva vida a Amer, i tinc il·lusió per poder servir i representar el poble. A la vegada crec que, per CiU, el fet que jo em presenti a les eleccions és foc nou, perquè simbolitzo un relleu i un canvi d'etapa.

Com pot influir-hi la moció de censura de fa més d'un any?

Crec que la moció ha estat molt valuosa per al poble, perquè ha simbolitzat un punt d'inflexió per tirar endavant tots els projectes que hi havia. Evidentment la moció no agrada a tothom, però sort que la vam fer, perquè teníem un poble encallat i amb associacions que estaven molt enfadades amb l'Ajuntament. A més, en Xavier Targa va començar a judicialitzar la política local i a criminalitzar persones, i arran d'aquests fets vam decidir fer la moció. Des del trencament d'ERC amb IA, l'Ajuntament va agafar una embranzida cap a judicialitzar la política d'Amer. Crec que, després de la moció, a Amer hi ha hagut una pau social molt gran, hem tornat a començar, parlant amb les associacions.

Quina solució proposen per als pisos de la Baker?

Hi ha una solució fàcil, que és modificar puntualment les normes subsidiàries d'aquella unitat d'actuació. I ja està. Però la població ha de saber que el senyor Targa ha portat el tema fins a un punt que significa endeutar el poble durant molts anys. Ell això ho sap. Crec que s'està enrocant i que és un error, perquè al poble estem cansats de batalles judicials. Si guanya ERC, vol dir que Amer s'endeutarà durant dècades per pagar els 11,5 milions de la demanda que ha presentat Baker Gestión. I aquest és el motiu principal pel qual vam presentar la moció de censura.

Quins són els grans projectes del seu programa?

Tant des del punt de vista urbanístic com industrial Amer necessita fer el POUM, perquè encara anem amb les normes del 87, i ja ens cal endreçar el territori. Cal desencallar la zona industrial parada des del 1999, vinculada al nou POUM. També fa temps que volem un geriàtric i, com que sembla que a la zona del Ter-Brugent se n'ha de fer un, farem el possible perquè sigui a Amer. Cal potenciar el poble des del punt de vista cultural i turístic, perquè tenim una història de gran pes, i cal potenciar la marca Amer i els seus productes autòctons. I també és important que la gent jove i el teixit associatiu s'aprofiti per rellançar el poble i fer que tothom s'entengui.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.