Política

El nou pla general els espera

Sis formacions aspiren a entrar al consistori: CiU i el PSC, que han governat aquests quatre anys, una llista d'Acord Municipal amb ERC al capdavant, ICV, el PP i la CUP

Aquest serà el tercer cop des del 1979 que es presenten tantes llistes a Banyoles. Són sis, igual que el 1991 i el 1999, i una més que ara fa quatre anys. En comparació amb el 2007, n'hi ha dues de noves: Junts per Banyoles, que és una candidatura d'Acord Municipal –formada per ERC i membres de Democràcia Catalana (Dcat) i Reagrupament (Rcat)–, i la CUP, que no s'hi presentava en solitari des del 1991. D'alcaldable proposen Josep Vicens i Sandra Pazos, respectivament. Pel que fa a les llistes que ja s'hi van presentar el 2007, CiU, Plataforma Progressista-PSC i ICV-Independents de Banyoles han apostat per mantenir el mateix cap de llista: Miquel Noguer (pels convergents), Jordi Bosch Barraca (pels socialistes) i Núria Langa (pels ecosocialistes). Per la seva banda, al capdavant del PP hi ha Xavier Masdemont, que relleva en aquesta responsabilitat Manel Fontan, que el 2007 no va aconseguir entrar al consistori. Entre aquestes opcions els banyolins hauran de triar qui volen que governi la ciutat en un període en què, entre altres qüestions, s'haurà de redactar el nou pla general, en què es dibuixarà la Banyoles de les pròximes dècades. Les dues formacions a priori més potents –CiU i Junts per Banyoles– afronten el 22-M des de dues situacions diferents. Els primers, que han governat amb els socialistes de socis minoritaris, en general han tingut un mandat plàcid, només espatllat a l'últim moment pel projecte de canvi de gestió de la distribució de l'aigua, que ha provocat les protestes dels dos grups de l'oposició i, fins i tot, la creació d'una plataforma ciutadana que hi està en contra.

Els segons afronten les eleccions amb ERC de referent. Aquesta candidatura s'autoproclama com l'única alternativa al govern actual de CiU i el PSC. El seu alcaldable, Josep Vicens, havia de ser el cap de llista de CiU del 2003, però les diferències entre CDC i UDC van fer que finalment no s'hi presentessin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona