Política

CONSOL CANTENYS

ALCALDABLE DEL PSC A VILAFANT

“Hem desencallat molts temes”

Afirma que hi havia temes que sobrepassaven l'anterior equip de govern

Troba positiu que hi hagi fins a set candidatures al poble

Consol Cantenys (PSC) va arribar a l'alcaldia el desembre del 2009 després de guanyar la moció de censura presentada contra CiU gràcies als vots de dues regidores trànsfugues de ViU i el PP.

Quin balanç fa del seu any i escaig a l'alcaldia?

El balanç és positiu. Quan vam fer la moció de censura l'Ajuntament estava totalment paralitzat, amb molts projectes encallats, i teníem la certesa que si entràvem podíem reconduir molts temes, com ara el del Poliesports, que vèiem que l'equip de govern estava duent a un punt insostenible. Hem pogut reconduir molts temes en una línia que esperem poder continuar.

A part del Poliesport, quins altres temes han desencallat?
Hem posat al dia els comptes de l'Ajuntament i hem resolt el tema del personal, que durant els dos anys i mig de mandat de l'anterior equip de govern havia arribat a un nivell de conflictivitat molt alt. Hi havia projectes com ara el de l'entrada del municipi per l'N-260, que ara tenim en exposició pública, que estaven aturats. També hem racionalitzat la despesa en els serveis bàsics, com ara el manteniment, la neteja i la jardineria. Tot això no hi era i s'anava treballant sobre la marxa, sense cap tipus de planificació.

I pel que fa a les grans infraestructures?

Quan vam arribar al govern l'estació del TAV estava a punt d'acabar-se i no hi havia accés des de Vilafant, no s'havia negociat res des de l'Ajuntament. S'hi accedia per un camí de carro i vam haver de negociar tot el tema de l'avinguda Puig Grau, que n'és l'accés principal... Eren temes que sobrepassaven l'equip de govern que hi havia en aquells moments.

Com ha anat el pacte amb les regidores de ViU i el PP?

El pacte ha anat molt i molt bé. Les dues regidores que ens van donar suport han estat molt còmodes treballant amb nosaltres.

Quins són els punts bàsics del seu programa?

Les línies bàsiques són les mateixes que fa quatre anys: una, la integració interna dels tres nuclis de població, que tenen realitats diferents, i l'altra, la redefinició del municipi a partir del fet que tenim una estació del TAV i que per tant Vilafant s'ha situat en el mapa internacional. Hem de fer un esforç urbanístic per redefinir i encaixar totes les infraestructures i veure com podem aprofitar això. La potencialitat que ens pot donar l'estació del tren, i més a partir del 2012 quan estigui tota la línia fins a Barcelona, és molt important.

Tenen pensat quins usos es poden donar a l'estació provisional quan s'hagi construït la definitiva?
Amb la situació econòmica actual és evident que l'estació definitiva no es podrà fer en els terminis previstos; per tant, de moment hem de treballar amb aquesta provisionalitat. Hem de resoldre el tema dels accessos a l'estació provisional, perquè la massa crítica de gent que podem atraure en aquesta estació és de la part de Roses i Castelló i l'eix que uneix aquestes ciutats amb Figueres i Vilafant ha d'estar ben resolt.

Com valora el fet que gairebé s'hagi doblat el nombre de candidatures que es presenten?

Jo crec que és molt positiu. Vilafant sempre s'ha caracteritzat per tenir una vida social molt activa i això es posa en evidència amb el tema de les llistes. És fantàstic per a la democràcia del municipi i del país. Ara, a mi m'agradaria que totes les llistes tinguessin clar per què s'hi presenten... Ens hem de presentar per treballar pel poble amb projectes de present i de futur. Si realment la motivació és una altra ja no em semblaria tan correcte.

L'ha sorprès que l'exalcalde de CiU Paulí Fernàndez es torni a presentar, ara per una llista lligada al SI?

Crec que ja va complir la seva etapa, durant la qual va fer molt bona feina, i no entenc les motivacions personals que el poden portar a tornar-se a presentar en un municipi on ja va fer la seva feina al seu moment. Quan has deixat de ser alcalde d'un ajuntament, voler-hi tornar... crec que és una mica enrevessat. Però en definitiva tothom és lliure de fer el que li sembli.

Un bon resultat per al PSC seria...?
El nostre objectiu és poder governar amb tranquil·litat i, per tant, obtenir un resultat millor que en les eleccions passades. Tenim una línia ascendent bastant clara i l'objectiu és governar amb tranquil·litat, però això no vol dir que estiguem tancats a res; en funció del resultat som capaços d'obrir una tanda de converses i pactes amb totes les forces polítiques que hi hagi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Ultimàtum de la Universitat de Colúmbia perquè es desmantellin els campaments

barcelona
GIRONA

El PSC proposa un pla de xoc contra les desigualtats socials

GIRONA
RIPOLL

El PP vol aprovar una pla per incentivar el teixit empresarial a Catalunya

RIPOLL
GIRONA

Junts aposta per donar un “nou impuls” a la llengua catalana

GIRONA
guerra a gaza

Els EUA desconeixen el pla d’Israel per a protegir els civils de Rafah

barcelona
GIRONA

Els Comuns volen un abonament de 15 euros al mes per al transport públic

GIRONA
estat francès

La policia entra a la Sorbona per a expulsar els estudiants propalestins

barcelona
política

ERC recorre a la JEC contra l’ús electoralista de l’“exhibició mediàtica” de Sánchez

barcelona
estat espanyol

El CIS diu que el 44,5% d'enquestats volia que dimitís o hi hagués eleccions

barcelona