Política

CiU aposta per la reconquesta

Els nacionalistes volen aprofitar l'empenta de les eleccions al Parlament per recuperar un poble que fa quatre anys va quedar en mans de Cellera-AM

Les eleccions a la Cellera de Ter són cosa de dos: Cellera Acció Municipal i Convergència i Unió, que en els darrers vuit anys s'han anat alternant el govern. Ara els convergents estan convençuts que poden tornar a invertir la majoria absoluta que fa quatre anys va assolir Cellera Acció Municipal. El seu candidat, Tomàs Vila, culpa dels mals resultats del 2007 –van perdre el govern passant de 6 a 3 regidors– “com es van fer les coses a l'hora de presentar la candidatura”. Ara no ha tingut problemes i creu que, malgrat que els seus oponents “no han fet res molt mal fet”, ells tenen opcions perquè “el poble ha quedat endarrerit”.

La visió absolutament contrària és la que té, lògicament, Josep Serrallonga, l'actual alcalde i cap de llista per segon cop consecutiu de Cellera-AM. Ell defensa que han demostrat que “les coses es poden fer d'una manera diferent de com les havien fet fins ara els altres governs municipals” i sobre l'empenta que CiU pot haver acumulat gràcies al resultat de les eleccions al Parlament manté que “les dinàmiques municipals no tenen res a veure”. L'alcalde esgrimeix la feina feta; diu que ha estat molta en poc temps.

LES CLAUS
Promoció turística.
Els dos partits coincideixen, amb matisos, que cal potenciar la Cellera com un municipi que pot atraure el turisme, que ha de ser el motor que reactivi l'economia, especialment el comerç. Serrallonga diu que ha arribat el moment de trencar un cert aïllament i Vila defensa que el projecte privat de càmping farà canviar la vila.
Recuperant l'entorn.
Una de les accions que poden aconseguir atraure un cert turisme familiar i de muntanya és la recuperació de la vora del Ter, en la qual assegura l'actual alcalde que cal continuar treballant com s'ha fet fins ara. Avui ja es pot passejar per la riba del Ter.
Josep Serrallonga
Cellera Acció Municipal-Acord Municipal
És l'actual alcalde del poble gràcies als vuit regidors obtinguts fa quatre anys després de desbancar els nacionalistes, que el 2003 tenien l'alcaldia només amb un regidor més.
Tomàs Vila Puigdemont
Convergència i Unió
És el cap de llista dels nacionalistes des del 2007 i ara té la tasca de recuperar un feu tradicionalment convergent, assegura que al poble hi ha un cert desencant amb el govern de Cellera Acció, sobretot per part dels empresaris.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Òmnium penja cartells arreu del país amb el lema ‘Protestar no és terrorisme’

barcelona
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell