Política

Trias insta els desencantats del PSC que s'afegeixin al “canvi”

En el míting final de campanya, el candidat nacionalista proclama que Barcelona ha de deixar de ser “una ciutat aparador”

Duran i Lleida denuncia els atacs personals que ha rebut l'alcaldable de CiU

Emparat per la plana major del partit i del govern de la Generalitat, i en una atmosfera d'exultació per la perspectiva d'una victòria, el candidat de CiU a l'alcaldia de Barcelona va tancar ahir al vespre la seva campanya en un míting al pavelló de la Nova Icària. Un acte en què es van sintetitzar els sentiments i missatges llançats en aquestes últimes dues setmanes, i en què el cap de llista nacionalista va aprofitar per fer una darrera apel·lació als votants desenganyats del PSC perquè facin possible “un canvi històric per obrir una nova etapa d'orgull i il·lusió a la ciutat”. Ara seran les urnes les que dictaran sentència.

Trias va iniciar la seva elocució fent una exaltació encesa de tots els integrants de la seva llista. “Amb aquesta gent, som els que canviarem Barcelona” va proclamar, i va apuntar tot seguit que els regidors Joaquim Forn i Sònia Recasens seran dos dels seus puntals del seu hipotètic govern. Pel que fa a les prioritats del seu mandat, va reiterar que seran la lluita contra la crisi i l'atenció a les persones. Una declaració d'intencions que es va sintetitzar en una frase de contingut demolidor: “Ja n'hi ha prou que Barcelona sigui una ciutat aparador”. Per farcir aquest discurs, va desgranar algunes de les principals propostes que ha formulat durant aquesta campanya, com ara establir una fórmula de partenariat públic i privat per gestionar determinats serveis, implantar la T-16 o fer el nou barri tecnològic al port –Blau@Ictínia.

En el to afable i proper amb què acostuma a bastir els seus discursos, el candidat convergent també va voler recalcar que la seva aposta és fer un executiu monocolor. “Volem governar sols, allargant la mà a tothom. No volem dependències polítiques amb gent que ens faci la vida impossible”, va reblar. El tram final de la seva intervenció va ser un dels moments més emotius. A poques hores d'una cita crucial en la seva trajectòria política, Trias va tenir paraules de record per a antics col·laboradors i per als amics i la família, abans de cloure amb la lectura del poema Dona'm la mà, de Miquel Martí i Pol.

Prèviament va intervenir l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol, que va fer una reflexió especialment lúcida i madura sobre els avatars que passa actualment la política institucional amb motiu de les acampades dels “indignats”. El president Artur Mas també va prendre la paraula, en aquest cas per fer un al·legat sobre la necessitat de fer pinya per treure Catalunya de la situació difícil en què es troba. Finalment el secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, va exercir el paper de tirà del PSC: “S'ha d'estar molt apurat per criticar Xavier Trias perquè pronuncia malament la erra o li tremolen les mans. A ells sí que els han tremolat les cames per defensar la seguretat o la Carta Municipal”, va reblar.

Els que realment posen en perill l'estat del benestar són els que han deixat un forat a la Generalitat de 7.600 milions
Després de 32 anys, som a poques hores que es produeixi un canvi històric a Barcelona. I instem tothom a afegir-s'hi
Volem governar sols, allargant la mà. No volem dependències polítiques que ens facin la vida impossible


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona