Política

Unitat s'erigeix com l'únic vot útil independentista

Portabella avisa que, si la coalició no té la clau, CiU governarà Barcelona amb un PP “que busca contínuament la fractura social”

Diu que els socialistes ja “no són uns bons companys de viatge”

Com mai en tota la campanya, Unitat per Barcelona ha dirigit els últims missatges als independentistes per recordar-los que, gairebé segur, seran l'única força independentista que entrarà a l'Ajuntament. L'últim lema de la coalició que ha empaperat les bústies defensa aquesta idea, i tots els candidats que van intervenir en el míting final de campanya, ahir al vespre a la ronda de Sant Antoni, la van repetir. En impulsar la coalició, l'objectiu de l'alcaldable d'ERC, Jordi Portabella, va ser aglutinar tant de vot independentista com fos possible en plena etapa de debilitament dels republicans per pèrdua de vots i escissions. El fracàs de Reagrupament en les eleccions catalanes ho va facilitar i la coalició es va anunciar aviat. Però, a més, Portabella va aconseguir reblar el clau convertint en el seu número dos de la llista Joan Laporta, l'expresident del Barça que havia entrat amb quatre diputats al Parlament per Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Unitat aconsegueix erigir-se així en vot útil independentista quan, a més de SI, també per primer cop es presentarà a Barcelona la CUP, dues opcions que segur que els prendran vots. Però, a més, la coalició també aprofita el poc èmfasi independentista de la CiU de Trias, segura que el canvi està fet i que calia posar més pa que formatge en la campanya. Va començar el cap de llista de Reagrupament i quart de la candidatura, Ignasi Planas, assegurant que la coalició pot dir “alt i fort” que és “el vot de tots els independentistes de Barcelona”. La número tres, la republicana Ester Capella, va dir que l'objectiu d'Unitat és “fer de Barcelona la capital d'un estat lliure” com a hereva dels republicans catalans que ho van intentar el 14 d'abril del 1931. Laporta demana suport per a Unitat perquè l'independentisme arribi a tots els estaments de poder del país davant d'un PSC que “vota contra els interessos de Catalunya al Congrés” i una CiU que fa “victimisme permanent” després de retallar, ahir, l'Estatut i, avui, el concert econòmic.

Per tancar la campanya, Portabella no ha dubtat a considerar que el PSC ha deixat de ser un bon company de viatge perquè, segons ell, fa quatre anys va perdre el rumb de la ciutat i, en les darreres catalanes, ha perdut el del país. Portabella fa una crida a votar a tots els independentistes perquè Unitat pugui donar la majoria a CiU per evitar que ho faci el PP, un partit que “busca contínuament la fractura social i que fotria a mar tots aquells que no són com ells”.

LA FRASE

Els socialistes han perdut el rumb de la ciutat i del país. No són uns bons companys de viatge
JORDI PORTABELLA
Alcaldable d'Unitat per Barcelona


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona