Política

mataró

Crides al vot útil o al canvi per tancar la cursa electoral

El PSC i ICV-EUiA reclamen en l'últim dia de campanya la necessitat de barrar el pas a un pacte entre les dretes

CiU diu que aquest cop sí que hi haurà un relleu històric a l'Ajuntament de Mataró

Pendents de les urnes. La majoria dels partits de Mataró van optar ahir per actes més festius per tancar l'últim dia de la cursa electoral i agafar forces per demà, el dia decisiu. L'alcalde i candidat a la reelecció pel PSC, Joan Antoni Baron, ho va fer amb un míting a Cerdanyola. “No demano el vot per mi, ni pel meu partit, sinó per vosaltres”, va dir el cap de llista, que va apel·lar a “la consciència de classe” dels qui l'escoltaven per tornar a canviar les coses i sortir de la crisi. “El dia 22 només hi ha dos colors: el vermell amb el puny i la rosa, o el blau, el del PP, al qual li agradaria tornar al Mataró de fa 50 anys, i el de CiU, el partit de les retallades”, va afegir el socialista, que es va emocionar diverses vegades durant l'arenga feta al barri on havia passat la seva adolescència i joventut.

El mateix vot útil van demanar els que en els darrers quatre anys han estat socis del PSC: ICV-EUiA, en una altra festa final a la plaça d'Occitània, i ERC, que tancava la campanya dijous al vespre a la plaça de Santa Anna. El candidat ecosocialista, Esteve Martínez, “per barrar el pas a la dreta”, i el republicà, perquè són la força independentista que més bons resultats pot aconseguir. De fet, tant els uns com els altres consideren que aconseguiran pel cap baix el tercer regidor. Si la coalició que encapçala ERC creu que el seu principal actiu ha estat aconseguir “la unitat de l'independentisme constructiu”, la que encapçala ICV confia a convertir-se en el canal dels “indignats” que reclamen “una nova política i una nova economia”.

“Aquest any, sí”

Al matí, Joan Mora era el que donava per acabada la cursa electoral davant mateix de l'edifici de l'ajuntament de Mataró, convençut que és ara o mai que podrà liderar-lo després de 32 anys d'alcaldes socialistes. També va demanar el vot útil, però aquest cop “per fer un canvi històric a la ciutat”. “Si els mataronins ens fan confiança igual que ho van fer el 28 de novembre, el consistori tindrà per primer cop un batlle de CiU”, va reblar Mora, que considera que és del tot necessari per “la falta d'il·lusió i el cansament” del PSC. Va dir que vol un govern “fort i pragmàtic” i que obrirà la porta a tots els partits de Mataró “al marge del seu concepte identitari” i amb independència de “les esquerres o les dretes”. Un discurs, d'altra banda, que no s'ha cansat de repetir al llarg dels últims quinze dies.

De la mateixa manera es va expressar l'alcaldable del PP, José Manuel López, en un altre míting a la plaça d'Antonio Machado, en el qual va dir que encaraven el 22-M amb la il·lusió de ser decisius per formar el proper govern. “Que ningú tingui por del canvi, perquè si no el fem tindrem més del mateix, i això vol dir més atur, menys indústries i més execucions hipotecàries”, va apuntar el popular, que també va destacar que el PP “és un valor en alça”.

La CUP, que va optar per la plaça de la Muralla per demanar el vot per última vegada, també manté alta la moral, i el cap de llista, Xavier Safont-Tria, va assegurar que tornarà a l'Ajuntament, “però ara acompanyat”. A més a més, va defensar que “no entrarà en el mercadeig” a l'hora de pactar tal com fan la resta de partits polítics, i va prometre que si els seus vots són decisius per fer alcalde un o altre, ho preguntaran abans a les bases a través d'una assemblea oberta a tothom.

Els “indignats” fan suspendre l'acte final de CiU

CiU va haver de suspendre ahir el míting de final de campanya, que s'havia de fer a la plaça de Santa Anna. El motiu: l'espai estava ocupat per un grup d'“indignats” que hi havia programat tot d'actes.

L'entitat Jama Kafo denuncia la propaganda electoral de PxC

El Col·lectiu Ronda ha presentat una denúncia a la fiscalia en nom de l'associació Jama Kafo, una entitat que defensa els drets dels immigrants, en què s'exposa que la campanya de Plataforma per Catalunya atenta contra els drets de les persones i defensa una opció per la fractura social. La propaganda que el partit ha deixat als domicilis és una carta de contingut racista que conté la rèplica d'un xec de 4.000 euros destinat a un immigrant.

Baron demostra que el projecte de les rondes no s'ha aturat

L'alcalde i candidat a la reelecció, Joan Antoni Baron, va alertar que Gas Natural ha demanat un permís a l'Ajuntament per instal·lar “infraestructures” al llarg del tram on suposadament s'han d'ubicar les futures rondes del Maresme. Baron ha insinuat d'aquesta manera que el projecte no està aturat, i ha tornat a exigir al conseller de Territori, Lluís Recoder, que digui públicament si pensa construir o no els polèmics laterals a l'autopista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat espanyol

El CIS redueix la distància entre el PSOE i el PP a només un punt

barcelona

Lloret vol “revertir la decadència” del nucli antic amb un pla director

LLORET DE MAR
política

El fiscal demana a García-Castellón l’amnistia pel cas Tsunami

barcelona
política

Adam Tomàs pren el relleu a la delegació de govern a Terres de l’Ebre

Tortosa
Política

ERC i Som Vilafant reclamen un ple perquè el govern reti comptes

VILAFANT
Estat espanyol

L'executiu inicia els tràmits per il·legalitzar la Fundació Franco

barcelona
àsia

Putin visita el Vietnam per sumar suports i "trencar" l’aïllament

barcelona
política

El govern espanyol porta a Fiscalia el gest del president del Parlament balear

barcelona
política

Aragonès i Rull mantenen una primera reunió “cordial”

barcelona