CiU es conjura per dinamitar la campanya del PSC contra l'avenç de la dreta a Europa

Tremosa recorda que el PSOE i el PP han coincidit en el 67,9% de les votacions al Parlament Europeu

CiU va atacar ahir el pilar estratègic del PSC en la campanya de les europees posant sobre la taula dades que demostren l'entesa a l'eurocambra entre socialistes i populars. Conscient que és el partit de Badia el seu principal rival en uns comicis en què també batalla per combatre la bipolarització entre el PSOE i el PP, Tremosa va posar sobre la taula dades de les votacions al Parlament Europeu recollides pel web independent www.votewach.eu, i que confirmen –segons el candidat de CiU– que a Brussel·les i Estrasburg es prioritzen més «els interessos territorials que no pas els referents ideològics». La federació va destacar que els eurodiputats del PSOE i el PP han coincidit des del 2004 en el 67,9% de les votacions. Un percentatge que ascendeix al 69,7% si el prisma s'amplia al Partit Popular Europeu i el Partit Socialista Europeu. CiU també va voler subratllar les coincidències dels dos grups en dos àmbits sectorials: les polítiques socials i d'ocupació (56%) i les votacions sobre llibertats civils i justícia (63%). De fet, el PSOE i el PP van unir esforços, sense èxit, per boicotejar l'anomenat informe Auken, que criticava les pràctiques d'urbanització massiva al País Valencià. Un altre exemple de les coincidències entre les dues formacions és l'anomenada directiva del retorn, que pretén regular la situació dels immigrants sense documentació en regla d'acord amb les necessitats del mercat laboral i que els detractors han rebatejat com la «directiva de la vergonya».

En clau catalana, el secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, va denunciar la voluntat del PSC i el PP de «fer una tenalla a CiU per aturar Catalunya i ocupar el poder». Estenent l'ombra del pacte entre els socialistes bascos i els populars que ha catapultat Patxi López a la lehendakaritza, Duran va carregar contra el que considera que és un intent coordinat d'expulsar els nacionalistes a Catalunya i Euskadi. Un ingredient més, aquest, que d'acord amb el criteri de Duran prova «la manca de credibilitat de la campanya socialista en la polèmica entre dretes i esquerres». CiU ja va centrar el missatge del seu espot electoral en l'intent de socialistes i populars de capitalitzar la campanya. I és que la bandera que ha erigit la llista de la Coalició per Europa que encapçala Tremosa és precisament la defensa d'un model alternatiu a l'Estat i a l'Europa en blanc i negre del PP i el PSOE. Una estratègia que es manté als antípodes del remake que els socialistes catalans han fet del polèmic lema que els va permetre aconseguir 25 diputats en les darreres eleccions espanyoles i que apel·lava a l'amenaça d'un nou govern del PP: «Si tu no hi vas, ells tornen.»

Total de votacions:
67,9%
Percentatge en què el PSOE i el PP han votat el mateix.
69,7%
Coincidència de les votacions del PPE i el PSE.
Votacions en polítiques socials i d'ocupació:
56%
Coincidència PPE i PSE.
68%
Coincidència PSE i ALDE.
Votacions en llibertats civils i justícia
63%
Coincidència PPE i PSE.
85%
Coincidència PSE i ALDE.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
eSTAT ESPANYOL

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri

política

Repetició al Senat d’Illa desvinculant-se de Koldo i d’ERC i Junts qüestionant la seva gestió

barcelona

El PSC es compromet a revitalitzar l’esport gironí

girona
Estats Units

Biden diu que l’ajuda a Ucraïna començarà a arribar en “poques hores”

Barcelona
estats units

Les protestes estudiantils als EUA generen divisió dins del Partit Demòcrata

barcelona
guerra a gaza

Israel pressiona Hezbol·là al Líban mentre continua bombardejant Rafah

barcelona
GIRONA

Junts fa una aposta per la transformació digital de les empreses

GIRONA
GIRONA

Trobada dels candidats d’ERC amb els sindicats per parlar d’habitatge

GIRONA