Política

arenys de mar

El PSC reclama l'alcaldia a CiU tot i ser la segona força

Els socialistes defensen que només els separen 40 vots per igualar els resultats i obtenir el cinquè regidor com té CiU, i per això posen condicions en les primeres converses d'ahir

La formació d'un govern fort a Arenys de Mar està més obert que mai. Els resultats entre CiU i el PSC han estat molt ajustats. Tot i que CiU es manté com la primera força més votada i obté cinc regidors, és cert que ha empitjorat els resultats, ja que mai havia baixat dels sis regidors. En canvi, per al PSC els resultats han estat més satisfactoris, perquè s'han mantingut per tenir els quatre regidors i només han quedat a 40 vots d'aconseguir el cinquè i igualar CiU.

Aquest va ser el principal argument que va defensar el PSC ahir per reclamar en les primeres converses l'alcaldia. Si no és així, els socialistes no tenen cap problema a passar els propers quatre anys a l'oposició i deixar el govern de CiU en minoria. Així es va posar de manifest en la trobada que van mantenir ahir l'actual alcalde i candidat del PSC, Ramon Vinyes, i el portaveu de CiU, Benet Maimí.

El candidat de CiU, Estanis Fors, es va mantenir al marge d'aquest primer contacte amb una de les formacions que li permetria ser alcalde. Fors es va mostrar satisfet pels resultats obtinguts diumenge i es va limitar a dir que abans de dijous espera poder-se reunir amb tots els partits polítics per mirar d'encarrilar un possible pacte de govern.

L'altra alternativa, més complicada que s'acabi materialitzant, és un possible pacte amb ICV, que té tres regidors, i algun dels partits polítics que n'han obtingut un. És el cas d'ERC, que ha passat de tres a un regidor, i de les formacions que entren al consistori com ara la CUP i el Bloc Municipal per Catalunya. Fors no s'amagava en plena campanya de valorar la feina feta per la candidata dels ecosocialistes, Assum Balliu, al capdavant d'Educació i Joventut a l'anterior mandat governat pel tripartit.

LA FRASE

És aviat encara, ja què molts partits s'han de reunir, però espero haver parlat amb tots abans de dijous
Estanis Fors
candidat de CiU

ICV es reunia ahir al vespre en assemblea

L'altra força política que podria facilitar l'alcaldia al candidat de CiU, Estanis Fors, és ICV, que va obtenir tres regidors, sempre que pactessin també amb un dels partits que han obtingut un únic representant. Ahir al vespre es reunia la militància i els simpatitzants del partit ecosocialista per analitzar els resultats electorals que els han permès convertir-se en la tercera força més votada, al davant d'ERC, que es queda amb un regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Hezbol·là afirma que els atacs electrònics són una “declaració de guerra”

Barcelona
política

ERC i PSC ja parlen del pressupost amb el finançament singular pel mig

barcelona
nova caledònia

Dos morts en una nova operació policial contra independentistes a Nova Caledònia

barcelona
política

La Fiscalia General de l’Estat demana la recusació de Macías en la causa de la llei d’amnistia

barcelona
unió europea

Reconeixement europeu a l'opositor veneçolà González Urrutia

barcelona
política

L’exalcalde de Vilassar de Dalt, candidat a dirigir ERC amb Camps, Jordà i Sans

barcelona
pròxim orient

Israel diu haver frustrat un complot iranià per matar Netanyahu

barcelona
judicial

Llarena veu un possible delicte dels Mossos en la no detenció de Puigdemont

barcelona
política

Junts fa pressió perquè Illa inclogui Puigdemont en la ronda de trobades amb expresidents

barcelona