Política

Arenys de Mar

Pera (ERC) marxa i diu que el PSC ha fet “clientelisme”

Retreu al soci majoritari que s'hagi apropiat l'obra de govern mentre ells es dedicaven a treballar, i assumeix que faran feina des de l'oposició tal com s'ha decidit a les urnes

El cap de llista d'ERC, Jordi Pera, ha anunciat que plega al capdavant del partit després dels mals resultats obtinguts, que els van fer perdre dos regidors a l'Ajuntament. Pera assumeix la derrota electoral, però també en responsabilitza en part un dels socis de govern, el PSC, a qui acusa d'haver fet “clientelisme” i no haver estat lleial al govern tripartit. El candidat republicà assegura que el mandat liderat pels socialistes amb l'alcalde Ramon Vinyes ha estat “molt complicat”. “Mentre alguns ens dedicàvem a treballar pel poble i hem defensat l'obra de govern conjunta, d'altres miraven d'apropiar-se'n i fer clientelisme”, apuntava amb referència al PSC. El candidat d'ERC defensa la feina feta al capdavant de les regidories que han tingut d'Urbanisme, Medi Ambient o Governació, però fa autocrítica ja que potser no han sabut transmetre aquest treball. Denuncia, però, “la intoxicació” per part “d'alguns” que ocuparan ara l'alcaldia, amb referència a CiU. Pera critica que l'acusessin de tenir la cadira i cobrar 6.000 euros, quan ara demostra “que pot marxar tranquil a l'empresa privada –afirma–, no com altres”, i deixar clar que cobrava 1.800 euros.

ERC ha obtingut un dels pitjors resultats de la seva història, amb 401 vots, i ha passat de ser la tercera força a ser la sisena, darrere del PP i la CUP. “La responsabilitat l'assumeixo jo, i no pas el grup, i per això plego”, manifestava el candidat. És per això que l'acta de regidor d'ERC en el ple de constitució del nou ajuntament l'assumirà la número 2 de la llista, Annabel Moreno. Pera continuarà treballant dins el partit, on ocupa el càrrec de conseller nacional, i dins la direcció comarcal d'ERC.

LA FRASE

Mentre alguns treballàvem pel poble d'altres miraven d'apropiar-se'n i fer clientelisme
Jordi Pera
candidat d'ERc

“Ens toca anar a treballar a l'oposició”

“Ens toca anar a l'oposició i fer feina des d'allà perquè així s'ha volgut a les urnes”, manifestava el candidat Jordi Pera. Així queda descartat que ERC pugui donar suport a un possible pacte d'altres forces com ara el PSC, ICV o la CUP que miressin de prendre l'alcaldia a CiU. El Bloc Municipal, amb un regidor, queda al marge de possibles pactes. Els resultats dels convergents han empitjorat i només tenen cinc regidors i no en fan prou amb els dos del PP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.