L'oposició censura que Zapatero anés a un míting a Sevilla amb un avió militar

Reclamen que el PSOE pagui el viatge

Tant des del Partit Popular com des d'ERC van reclamar ahir que José Luis Rodríguez Zapatero torni als ciutadans els diners que ha suposat el trasllat que va fer diumenge en un avió militar per assistir a un míting de les eleccions europees a Dos Hermanas (Sevilla). El portaveu d'ERC, Joan Ridao ho va qualificar com un «aprofitament il·lícit de recursos que són de tots». També el portaveu d'IU, Gaspar Llamazares, va censurar el fet indicant que aquests tipus de desplaçaments només són justificables quan es tracta d'un acte governamental. Segons el portaveu del PNB, Josu Erkoreka, es tracta d'un fet «severament criticable». Va ser el PP el que va denunciar primer l'ús de l'avió de l'exèrcit per part de Zapatero i va demanar la compareixença conjunta al Congrés de la ministra de Defensa i de la vicepresidenta primera del govern perquè aclareixin si Zapatero va usar l'avió de les forces armades per acudir a un míting i, en aquest cas, sol·licitarà que facturi al PSOE el cost del viatge.

En defensa de Zapatero, la secretària d'organització del PSOE, Leire Pajín, va dir que «absolutament» tots els presidents del govern, inclòs José María Aznar, han utilitzat i utilitzen, per motius de seguretat, l'avió que els correspon, ja sigui en actes governamentals o de partit; cosa que Aznar va desmentir rotundament.

Ahir també CiU i IU van criticar el PSOE i el PP, perquè se'ls va excloure del debat televisat de dilluns entre els candidats del PSOE, Juan Fernando López Aguilar, i del PP, Jaime Mayor Oreja.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ALEMANYA

La vicealcaldessa de Berlín, ferida lleu després de ser atacada en el carrer

barcelona
política

Badia (Comuns) promet posar en marxa 100 comunitats energètiques

girona
política

PSC, ERC, Junts, CUP i comuns no acceptaran els vots de l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Els EUA van aturar un enviament de bombes a Israel

barcelona
LA crònica

El joc de les preguntes

Sílvia Paneque
Candidata del PSC per Girona

“Tot té un impacte, fins i tot no fer la transició energètica”

Girona
REGNE UNIT

El llegat de Thatcher continua viu

Londres

Envoltats de desinformació

Barcelona
Alba Tobella
Cofundadora i directora de Verificat

“En campanya és quan hi ha més desinformació”

Barcelona