Política

JORDI MARTÍ

ALCALDE EN FUNCIONS A SANT PERE

“Volem donar la paraula als veïns”

L'Ajuntament farà audiències públiques per als grans temes

Caldrà optimitzar els recursos

Quina és la prioritat del nou mandat?

Hem de ser capaços de crear dinamisme al municipi i que tingui repercussions favorables en els negocis de Sant Pere. Reactivarem l'economia local, el petit comerç, els bars i restaurants. A part, serà un mandat en què haurem de fer una reflexió de portes endins i fer un esforç per optimitzar recursos humans i materials. Hem de fer més amb menys.

Els hi obliga la crisi...

Hem fet una previsió força realista dels ingressos, però en el futur mandat es reduiran les aportacions d'altres administracions als ajuntaments i haurem de fer un exercici d'enginyera financera i en inversions mirar què fa falta realment a Sant Pere i marcar unes prioritats.

Quins són els projectes necessaris?

Sant Pere no pot passar més temps sense magatzem i deixalleria. També serà una prioritat culminar amb èxit la regeneració del nucli urbà. La pressió dels vianants ha fet que s'hagin fet seus els carrers. Ha passat davant la compra de proximitat, amb un canvi de perfil del comprador. Ningú ha dit que per dinamitzar el nucli urbà s'hagi d'aparcar davant les botigues. No té preu veure la mainada jugant al carrer.

La seva era l'única llista que es presentava i no tindrà oposició. Com ho veu?

En clau positiva, però amb molta responsabilitat, ja que el nivell d'autoexigència ha de ser el mateix. No abaixarem la guàrdia. Sí que crec que serà més senzill tirar endavant propostes, però sí que hem de llegir que hi ha hagut un 20% de vots en blanc que per un motiu o un altre discrepa de nosaltres. La nostra voluntat és de consens.

Augmentarà els sistemes de participació al poble, doncs?

Sí, farem audiències públiques per posar damunt la taula temes d'interès com ara la futura variant. En farem una a l'any o dues per mandat i després d'altres d'específiques per temes importants. Volem donar el dret de paraula als veïns. Tenim vocació de servei i de fer una política de proximitat, estar damunt els problemes, i la gent ens ho ha premiat.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.