Política

Junqueras: “El manifest ‘Tornem a ERC' és la prova de la il·lusió pel nou projecte”

El futur president d'ERC ha parlat amb molts simpatitzants “que tenen ganes de treballar i que les coses ens vagin bé”

La iniciativa, avalada per 125 persones de l'òrbita del partit, aposta per un independentisme gradual i per anar a Madrid en “clau catalana”

El futur president d'ERC, Oriol Junqueras, valora positivament en el seu bloc el manifest ‘Tornem a ERC' signat per125 persones de l'òrbita del partit.

Junqueras considera que és una prova de la il·lusió que ha generat “el nou projecte”.

De fet, el manifest aposta perquè ERC articuli “una nova oferta política coherent per esdevenir un referent electoral clar”.

En aquest context, aposta per un independentisme gradual i que es doni suport a “qualsevol iniciativa que suposi un pas més en l'autogovern i que pugui generar un suport ampli de la societat com el pacte fiscal”.

En el seu bloc, Junqueras explica que aquestes darreres setmanes ha parlat amb molts representants del món universitari, de la societat civil i també amb molts independentistes d'esquerres que “s'han il·lusionat amb el nou projecte i que tenen ganes de treballar i que les coses ens vagin bé”.

‘Tornem a ERC'

Prova d'això, ha apuntat, “125 professionals van fer públic el manifest ‘Tornem a ERC'.

“La nostra obligació és treballar per eixamplar la nostra base de suport social”, apunta l'encara eurodiputat d'ERC, i que s'ha “de sumar per aconseguir els objectius polítics que tant anhelem i pels quals treballem amb tanta intensitat”.

El manifest al que s'ha referit Junqueras comença destacant que ERC ha d'articular “una oferta política coherent per esdevenir un referent electoral clar, capaç de donar resposta a les demandes de més llibertat, justícia i desenvolupament que la societat catalana del segle XXI demanda”.

Per això, s'aposta per un independentisme “constant i conseqüent” per “connectar les petites decisions del dia a dia polític amb l'objectiu d'esdevenir un nou estat” i per un “independentisme cohesionador” per vincular el camí cap a la independència “amb l'esforç d'integració i cohesió com a país”.

De fet, creuen que és “preferible treballar per arribar a la meta amb majories socials clares que voler córrer sense mirar qui t'acompanya”.

Des de ‘Tornem a ERC' volen també un “projecte socialdemòcrata” per “buscar la centralitat política” allunyada de “posicions extremistes”, així com un independentisme gradual.

Proposen donar “suport a qualsevol iniciativa que suposi un pas més en l'autogovern i que pugui generar un suport ampli de la societat com el pacte fiscal. La fita de la independència és clara, però no pot esgrimir-se com una excusa per no defensar passes endavant coincidents amb altres projectes polítics”, afegeixen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

L’ANC vol que es “depurin responsabilitats” pel fiasco de Mas al TEDH

barcelona
suècia

La policia sueca investiga un tiroteig prop de l’ambaixada israeliana

barcelona
política

Sánchez tanca la porta a Puigdemont i aposta pel tripartit

madrid
tribunals

Puigdemont lamenta que Fiscalia del TdC el vegi “responsable de tot”

barcelona
política

Sabrià també anuncia que deixarà la política institucional

barcelona
oceania

Algunes zones de Nova Caledònia escapen al "control" francès

barcelona
Pere Rodríguez
Alcalde de Montmeló (PSC)

“És prioritari generar oportunitats d’habitatge”

Montmeló
Núria Badosa
Cap de l'oposició ( Junts) a Bescanó

“La tasca de governar hauria de ser més cooperativa”

Bescanó
Guerra a Gaza

L’Estat espanyol nega el permís per atracar a un vaixell amb armes per Israel

Barcelona