Política

RAMON MAYORAL

ALCALDE DE POLINYÀ (CIU)

“Percebo una implicació total dels nostres socis”

“A poc a poc m'he adonat que hi ha coses que no estan bé com pensava. El pla d'austeritat que hem d'aplicar és total, però no influirà en el ciutadà”

“Des dels serveis socials no s'ha fet la feina ben feta. Els ajuts que rebien eren molt visibles. Cal fer més seguiment”

La crisi, tot un repte
L'executiu que encapçala Ramon Mayoral vol disminuir entre un 30 i un 35% el dèficit de Polinyà. Per aquesta raó, ha començat predicant amb l'exemple i tant l'alcalde com els regidors s'han abaixat un 16% el sou. La remodelació del centre requerirà molta imaginació.
Estic convençut que Pepita Pedraza serà molt receptiva quan ens reunim amb ella en el Consell Comarcal

Gràcies a l'acord amb ICV-EUiA i ERC i al fet d'haver estat la llista més votada, Ramon Mayoral (CiU) pren el relleu a l'alcaldia de Polinyà (Vallès Occidental) després de setze anys de domini de la socialista Pepita Pedraza.

Com ha afrontat les primeres setmanes com a alcalde tenint present el context de crisi?

Començar en un moment tan auster és una mica difícil. A poc a poc m'he adonat que hi ha coses que no estan bé com pensava. El pla d'austeritat que hem d'aplicar és total, però no influirà en el ciutadà. No ha de pagar més impostos.

En l'acord de govern tenen signat que no hi hagi cap retallada de tipus social.

Hem de mantenir tots els serveis que tenim, però també s'ha de tenir present que cap estament municipal té guanys. Hi ha equipaments que potser no poden estar oberts tot l'any i un d'aquests és el PAS (Polinyà Aigua i Salut). Necessitem arribar als 2.000 socis; si no, l'equip de govern ho haurà de valorar.

Té la sensació que amb ICV-EUiA i ERC ja comencen a funcionar com una sola cosa?

El retard en les negociacions va servir per cohesionar les forces. Volem treballar pel poble i per les persones, i percebo una implicació total. Fins i tot pensava que ens costaria més agafar el fil. Hem sabut deixar de banda les diferències polítiques.

Totes tres forces coincidien en la necessitat d'un canvi. En quin aspecte era més necessari?

Per crear expectatives, il·lusió i imaginació. Quan un govern fa tants anys que hi és, s'enroca i treballa sobre una rutina. Ens ho demanava el poble.

Com pot influir la presidència de l'exalcaldessa Pepita Pedraza en el Consell Comarcal?

Ella va fer un bon treball per Polinyà. Potser la crisi l'ha afectada pel que fa a l'electorat. És clar que pot ser una bona presidenta, personalment hi tinc molt bon tracte, i estic convençut que serà molt receptiva amb nosaltres.

L'ascens de PxC, que ha entrat al consistori, fa necessari un canvi d'actitud respecte a la immigració, o més pedagogia?

Penso que en la seva pujada hi pot haver influït que des dels serveis socials no s'ha fet la feina ben feta. Els ajuts que rebien eren molt visibles, ja que anaven a comerços molt concorreguts amb vals de l'Ajuntament i omplien els carretons fins a dalt. La solució és fer un seguiment més exhaustiu a les famílies per adaptar les subvencions a les necessitats reals. O bé aportar-los uns paquets concrets de menjar.

Tem retallades al CAP de Polinyà, que va ser una de les fites assolides el mandat anterior?

De moment, en principi, el nostre CAP no tancarà a l'agost i potser només es restringirà alguna hora de visita. També hem de tenir present que tampoc no tenim urgències. Les retallades en sanitat potser són una mica exagerades, però també cal analitzar el moment que passem.

Amb la ronda de Llevant oberta, com s'ha de fer perquè la gent deixi de passar pel tram urbà de la carretera B-142?

La transformació en una rambla està una mica aturada, però procurarem canviar els hàbits desviant el trànsit pesant o ajustant el temps dels semàfors perquè sigui més convenient no passar pel centre. Ara estem en 45 segons.

I, pel que fa al transport públic, quin ha de ser l'horitzó?

S'ha de millorar la freqüència, sobretot cap a Sabadell.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona
Carlos Carrizosa
Candidat de Ciutadans

“Puigdemont ens ha tractat com ciutadans de segona”

Barcelona