Política

Reagrupament s'ofereix a formar coalició amb ERC

Joan Carretero s'ofereix a formar una coalició amb Esquerra Republicana per presentar-se conjuntament a les eleccions generals del 20-N

El líder de Rcat posa com a condició que els republicans s'erigeixin com a líders del moviment independentista

El líder de Reagrupament (Rcat), Joan Carretero, s'ha ofert per formar una coalició amb ERC per presentar-se a les eleccions generals del proper 20 de novembre. En concret, i segons les declaracions fetes a l'espai L'entrevista de Catalunya Informació, Carretero ha assegurat que la seva formació no té previst presentar-se en solitari a les pròximes eleccions generals.

“En tot cas sí que hi participaríem si hagués una coalició de grups que tingués molt clar anar a Madrid a defensar els interessos nacionals de Catalunya”, ha declarat l'exmembre d'ERC.

Així doncs, Carretero ha estès la mà al futur líder d'ERC, oriol Junqueras, amb qui encara no ha explorat la possibilitat d'anar junts: “Bàsicament estem pensant en ERC, que és el partit que s'ha presentat des de fa anys a Madrid”.

Com a condició per arribar a un acord, el líder de Reagrupament ha disposat que ERC s'ha d'erigir com aquella formació líder del moviment independentista. I, pel que fa a la possibilitat que s'incorpori a la coalició Solidaritat per la Independència (SI), no s'ha volgut pronunciar.

En aquest context, Carretero ha admès que la llista seria més probable si l'encapçalés Alfred Bosch i no Joan Ridao, donat que aquest últim ja ha dit que no vol saber res de Rcat ni de cap altra força independentista. “Si ho ha dit ell és difícil poder entendre's perquè ja s'ha pronunciat dient que no vol saber res”, ha insistit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Brussel·les respecta la “independència” de la CPI

barcelona
política

Junts es proposarà com la “veu” catalana a Europa

barcelona
política

Riba fa una crida a votar a les europees per no afavorir l’extrema dreta

barcelona
guerra a gaza

Set palestins morts i 12 ferits en una batuda israeliana a Jenin

barcelona
política

La Junta Electoral desestima el recurs de Junts per repetir el vot exterior del 12-M

barcelona
Estat Francès

Macron viatja a Nova Caledònia en una “missió” de diàleg

Barcelona
Estat espanyol

L'Audiencia Nacional anul·la la primera condemna a Villarejo

Barcelona
política

Marta Molina: “Sóc conscient que puc anar a la presó”

barcelona

El Suprem empara Puigdemont per parlar de "corbs togats"

madrid