Política

Esquerra haurà de decidir entre Ridao i Bosch

La formació, amb president virtual, no té candidat ni aliances electorals

Qui té un calendari més estret i estressant aquesta tardor és Esquerra Republicana. Quan falten menys de tres mesos per a les eleccions estatals, la formació encara no ha escollit president ni direcció ni full de ruta política; tampoc té clar el seu candidat a les eleccions al Congrés; i molt menys encara sap si optarà per una candidatura d'unitat independentista o es presentarà en solitari.

ERC necessitava més temps per a un procés de renovació en profunditat. Amb tot, la situació de crisi a l'Estat ha accelerat el ritme dels canvis. La formació, que escollirà com a president Oriol Junqueras el 17 de setembre en substitució de Joan Puigcercós, haurà de decidir el més ràpid possible el seu candidat i les seves aliances electorals al 20-N amb Solidaritat i Reagrupament. Ridao, que divendres va entregar els avals necessaris per ser candidat a les eleccions, competirà pel cap de cartell amb Alfred Bosch –l'opció de Junqueras–. La decisió definitiva es prendrà al consell nacional d'ERC del 3 de setembre o en unes primàries obertes, el dia 17. Paral·lelament, al setembre s'obre el debat d'esmenes de la ponència política i els estatuts, que s'han d'aprovar l'1 d'octubre al decisiu congrés de renovació d'ERC.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.